Siti ubjedljiv, Junajted jedva, asistencija Simona

Mančester siti pobjedom protiv Noriča (5:1) sačuvao pet bodova prednostu u odnosu na Junajted, koji je slavio na gostovanju Aston Vili (1:0)
0 komentar(a)
Mančester junajted, Foto: Beta/AP
Mančester junajted, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.12.2011. 19:49h

Fudbaleri Mančester sitija ubjedljivo su pobijedili Norič (5:1) i ostali na čelu Premijer lige, dok je Mančester junajted slavio na gostovanju Aston Vili (1:0) i održao zaostatak od pet bodova. Blistao je i Čelzi, koji je prošetao Njukaslom (3:0) i pretekao rivala na četvrtoj poziciji.

Totenhem se, s druge strane, pobjedom protiv Boltona (3:0) za trenutak popeo na drugo mjesto, ali i dalje ima šansu, s obzirom na to da ima utakmicu manje.

Lider na tabeli lako je izašao na kraj sa Noričom, iako je poslije prvog poluvremena rezultat bio samo 1:0. Strijelac je bio Serhio Aguero.

"Nije bilo baš tako lago, dugo je trajalo 1:0. Tek kada smo dali drugi, sve se otvorilo", kazao je trener Sitija Roberto Manćini.

“Građani” su se raspucali u nastavku, a po jedan gol su postigli Samir Nasri, Jaja Ture, Mario Baloteli i Adam Džonson. Jedini gol za Norič dao je Stiv Morison.

Mančester junajted je na “Vila parku” poveo u 20. minutu prvim golom u karijeri Fila Džonsa, a taj rezultat sačuvao je do kraja utakmice. Ipak, Aleks Ferguson nije bio najsrećniji nakon utakmice...

"Ćićarito je istegao ligamente članka, odsustvovaće četiri sedmice, najmanje", komentarisao je trener “đavola”.

Totenhem je protiv Boltona poveo već u 7. minutu poslije kornera Luke Modrića koji je u gol pretvorio Garet Bejl. Bolton je u 18. minutu ostao i sa igračem manje kada (isključen Geri Kejhil), pa su Lenon i Defo u nastavku ovjerili trijumf.

"Ovo je naša sedma uzastopna pobjeda, ponosan sam na moje momke", riječi su Harija Rednapa, trenera Totenhema.

Čelzi u Njukaslu nije realizovao penal (Lampard), ali su Drogba, Kalu i Staridž stigli da napune mrežu domaćina. Njukaslu je to bio prvi poraz kod kuće ove sezone.

Do pobjede je konačno stigao i Blekburn koji je savladao Svonsi sa 4:2. Ajagbeni Jakubu postigao je sva četiri gola, a jedan od njih (drugi) namjestio mu je Simon Vukčević, koji je igrao od 40. minuta.

14. kolo:

Subota:

Aston Vila – Mančester junajted 0:1

Džons 20

Njukasl – Čelzi 0:3

Drogba 38, Kalu 89, Staridž 90

Blekburn – Svonsi 4:2

Jakubu 20, 45, 57, 82 (penal) - Lita 35, Mur 66

Mančester siti – Norič 5:1

Aguero 32, Nasri 51, Ture 68, Baloteli 88, Džonson 90 - Morison 81

KPR – VBA 1:1

Helguson 20 - Long 81

Totenhem – Bolton 3:0

Bejl 7, Lenon 50, Defo 61

Vigan – Arsenal 0:4

Arteta 28, Vermalen 29, Žervinjo 61, Van Persi 79

Bonus video: