Kotorane samo pobjeda vodi ka luci spasa

"Najvažnije je da uđemo u meč hladne glave i da pokušamo što prije da postignemo pogodak", rekao je biser Mogrena Luka Đorđević, koji je doveo ”žute” u vođstvo u derbiju protiv Rudara.
0 komentar(a)
Mogren, Foto: Savo Prelević
Mogren, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.12.2011. 09:28h

Iako su u posljednjih nekoliko kola značajno popravili utisak u odnosu na početak sezone (remiji protiv Budućnosti i Zete) na dva posljednja gostovanja, Kotorani su dalje u nezavidnoj poziciji na tabeli, jer imaju samo bod više od posljednjeplasiranog Lovćena.

Remiji su dobri rezultati samo ako su uvod u pobjede, znaju to Kotorani uoči novog teškog iskušenja, duela sa aktuelnim šampionom Mogrenom. Svjesni da bi im samo trijumfi omogućili bijeg sa dna, izabranici Slobodana Draškovića dočekuju rivala sa Jadrana.

"Spremni smo i motivisani, ubijeđeni da možemo da se nosimo i sa najboljim klubovima. I kada smo igrali protiv Mogrena u Budvi, bili smo im tvrd orah. Nadam se da je nakon dobrih igara na gostovanjima došlo vrijeme da se pokažemo i pred našim navijačima", prokomentarisao je Drašković, koji ne može da računa na povrijeđenog Predraga Kašćelana.

Primorski derbi sa Bokeljom veoma je važan za aktuelnog šampiona koji je trenutno na diobi trećeg mjesta sa Zetom. Budvani vjeruju da mogu da opravdaju očekivanja u Kotoru, a remi sa Rudarom u prethodnom kolu je, ipak, osokolio Milačićevu ekipu (Mogren je u većem dijelu meča igrao sa desetoricom).

"Očekuje nas teška utakmica, ali idemo da odigramo sa puno motiva. Nismo u zavidnoj poziciji na tabeli, ali imamo pobjedničke ambicije, planiramo da osvojimo tri boda. Vjerovatno će Bokelj odigrati slično kao protiv Budućnosti i Zete u mečevima u kojima je uspio da ostane neporažen. No, ukoliko odigramo onako kako znamo, vjerujem da ćemo ih savladati. Najvažnije je da uđemo u meč hladne glave i da pokušamo što prije da postignemo pogodak", rekao je biser Mogrena Luka Đorđević, koji je doveo ”žute” u vođstvo u derbiju protiv Rudara (1:1).

Bokelj - Mogren

Kotor - Stadion Bokelja. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Željko Pavićević (Podgorica), Slavko Milošević (Cetinje). Početak u 13 časova.

Bokelj (4-4-2): Petković - V. Pavićević, Videkanić, Arsenijević, Todorović - Radenović, Jovanović, Banda, Kaluđerović - Vujović, Stojanović.

Mogren (4-3-2-1): Šćekić - Lakić, Simović, Batak, Radišić - Matić, Tatar, Bakić - Đorđević, Vujović - Ranđelović.

Bonus video: