Radojičić: Nema odstupanja

"Igramo kod kuće, pred svojim navijačima i tri boda su naša obaveza od koje ne bježimo" rekao je trener Rudara
0 komentar(a)
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Radojičić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 02.12.2011. 18:38h

Pljevljaci nikako da se otarase derbija. Taman što su odradili jedan (u Budvi), pod Golubinjom ih čeka drugi, sa Petrovcem. A biće težak, baš kao i prvi, slažu se svi u klubu, uz podsjećanje da ekipa popularnog Đemba Malovrazića i ove jeseni pokazuje zavidan kvalitet i pruža vrlo dobre partije. Da je zaista tako potvrđuje i njihova pozicija na tabeli, kao i činjenica da su u dosadašnjem toku prvenstva upisali svega tri poraza (jedan od njih protiv Rudara).

Rudar nema mnogo izbora. Gosti se na primorje moraju vratiti praznih šaka jer, u suprotnom, Budućnost ode, a konstantno stizanje često zna da se pretvori u pravi Sizifov posao. U svakom slučaju, pred ljubiteljima fudbala i navijačima pljevaljskog prvoligaša je zanimljivo, a vjerovatno rezultatski i neizvjesno subotnje popodne.

"Dosadašnji rezultati Petrovčana jednostavno nas primoravaju da ih maksimalno uvažimo i do kraja ispoštujemo. Nije to slučajnost. Izuzetno su kompaktna cjelina, djeluju uvijek kao ekipa, a imaju i sjajne pojedince koji mogu sami da obave posao ako, kojim slučajem, zakaže timska igra. Sve je, dakle, „skockano“ kako treba, pa i zbog toga bilježe ovakve rezultate. Kako god, čeka nas pravi derbi sa neizvjesnim ishodom" pohvalio je trener Rudara Dragan Radojičić protivnika, a onda se okrenuo svojoj ekipi:

"Što se nas tiče, odstupanja nema. Igramo kod kuće, pred svojim navijačima i tri boda su naša obaveza od koje ne bježimo. Zaista se nadam da ćemo ih osvojiti i da ćemo, uz to, prikazati i dobru igru. I da nam se neće ponoviti Sutjeska i Mogren, kada smo za istu tu dobru igru „kažnjeni“ sa dva remija. Ovog puta sam siguran da će biti bolje" ističe Radojičić.

Kao i uoči Budve, kadrovska situacija je sasvim zadovoljavajuća. Van stroja je samo povrijeđeni Alić, svi ostali kao „zapete puške“.

"I to mi daje dodatnu dozu optimizma. Kad vidim tu želju u njihovim očima, znam da će dati sve od sebe da trijumfuju. A i oni znaju koliko im svaka pobjeda znači u ovoj dugotrajnoj trci sa ekipom Budućnosti. Znaju da svaki kiks može da bude žestoko kažnjen. Zato i vjerujem da kiksa neće ni biti" zaključuje mladi stručnjak.

Petrovac vraća dug?

Petrovčani su se dva kola prije kraja jesenjeg šampionata pobrinuli za proljećnje bodovne zalihe. Na osnovu ranijeg iskustva izabranici Milorada Malovrazića vrlo dobro znaju da je svaki bod izuzetno bitan, a da klasu, trenutni plasman i znanje moraju potvrditi i na terenima teških protivnika. Ove jeseni su samo tri ekipe slavile u duelima sa apsolutnim hitom domaćeg prvenstva, jedna od njih je i Rudar, ujedno i jedina koja je kompletan plijen odnijela sa stadiona pod Malim brdom. Gost je spreman da pokuša da vrati dug, iako je domaćin favorit.

"I ovoga puta u duel ulazimo otvorenog garda, jer nam je takva igra ove sezone donijela rezultatski boljitak i dobar plasman na tabeli. Tim prije jer zaista nemamo šta da izgubimo a možemo mnogo toga da dobijemo. Čeka nas težak protivnik koji je za klasu bolji pred domaćim navijačima i koji i ove sezone juriša na titulu. U boljoj smo kadrovskoj situaciji nego što je to slučaj bio u prethodnom kolu. U tim se vraćaju Jovanović, Golubović i Mikijelj. U ekipi samo neće biti kapitena Graovca zbog parnih kartona. Ovo je vrijeme kada moramo pokazati da smo pravi", rekao je stameni štoper Petrovca Nikola Mihailović.

Rudar - Petrovac

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Šeko Šabotić (Tuzi), Miloš Asović (Berane). Početak u 13 časova.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Adžić, Radusinović - Brnović, Vlahović, Igumanović - I. Jovanović, Ivanović - Stojanović.

Petrovac (4-4-2): Popović - Radulović, Luković, Mihailović, Grbović - Golubović, Šofranac, Jovanović, Muhović - Zvicer, Živković.

Bonus video: