Budućnost u Tuzima: Za jesenju titulu

"Znajući atmosferu u Tuzima, ali i činjenicu da je od dolaska trenera Boža Vukovića Dečić postao i vrlo disciplinovan tim, čeka nas vruće gostovanje i teška utakmica", kaže Goran Perišić
71 pregleda 0 komentar(a)
radonjić, Foto: Savo Prelević
radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.12.2011. 13:53h

Budućnost sjutra može da osigura jesenju titulu, ako savlada Dečić u Tuzima i dobije poklon od Petrovca, koji gostuje Rudaru u Pljevljima.

U protivnom, do ovjere će se sačekati srijeda, kada Podgoričani u posljednjem kolu prvog dijela sezone imaju makar na papiru lakši zadatak, pod Goricom čekaju posljednjeplasirani Lovćen.

Kako god, izabranici Miodraga Radulovića bili bi zadovoljni kada bi do srijede sačuvali dva boda prednosti u odnosu na Rudar. Za to im treba pobjeda na neugodnom gostovanju u Tuzima, gdje su se nekad mučili, nekad ne, ali su uglavnom dobijali (šest pobjeda od sedam mečeva do sada), ali su se okliznuli prošle sezone, kada su u važnom meču odigrali 0:0.

"Čeka nas teško gostovanje i važno je da odigramo hladne glave. Nešto slično bilo je i pred utakmicu u Zeti prije dva kola. Tada smo imali tri boda manje od konkurenta, bili smo pod velikim pritiskom, mnogi su nas već bili skinuli sa prve pozicije, ali smo odigrali najbolju utakmicu do sada i vratili se na vrh. Ne vidim razlog da i protiv Dečića ne odigramo tako", kaže napadač Srđan Radonjić.

Podgoričani imaju šansu da opet vežu seriju pobjeda, možda i da "zaprijete" onoj sa početka sezone, kada su povezali sedam trijumfa. U slučaju da osvoje tri boda, zabilježiće treću, a u srijedu vjerovatno i četvrtu uzastopnu pobjedu.

"Malo je lakše jer imamo dva boda više od Rudara, ali to uopšte nije neka velika prednost da bi mogli da se opustimo. Kada smo prvi put mogli da povećamo takvu prednost izgubili smo od Mogrena, a onda smo je u narednom kolu protiv Petrovca potpuno istopili. Nastojaćemo da nam se ne ponove slične greške, cijela polusezona nam maltene staje u dvije utakmice", kazao je Radonjić.

Budućnost je u prvom dijelu sezone dala pet golova Dečiću, ali "iz iksa" - kanonada u protivničkoj mreži stigla je tek u drugom poluvremenu. Ubrzo nakon toga Dečić je promijenio trenera...

"Znajući atmosferu u Tuzima, ali i činjenicu da je od dolaska trenera Boža Vukovića Dečić postao i vrlo disciplinovan tim, čeka nas vruće gostovanje i teška utakmica. Važno je da odigramo mirno i hladne glave, u tom slučaju vjerujem da će naš kvalitet doći do izražaja", kazao je pomoćni trener Budućnosti Goran Perišić.

Kao i u prošlom kolu, Podgoričani će biti oslabljeni, jer će lakše povrijeđeni Orahovac vjerovatno početi na klupi.

"Imamo problem i sa Pekovićem, koji ima lakšu povredu, ali vjerujemo da će moći da igra", dodao je Perišić.

Bliži se kraj polusezone, ali pod Goricom još nisu usresređeni na prelazni rok.

"Čekaju nas dvije utakmice u četiri dana i tek kada se završe sješćemo i vidjeti na čemu smo. Sigurno je da će biti pojačanja", istakao je Perišić.

Srđan Radonjić će vjerovatno ostati, uostalom on je stigao da pomogne, da se osvoji titula. Zrelim partijama u dosadašnjem dijelu sezone dao je veliki doprinos osvajanju 36 bodova u 15 kola.

"Igram zrelije, to vjerovatno dolazi s godinama. Mnogo više radim za ekipu nego što mi je stalo da postižem golove, mada i golovi dolaze kao posljedica toga. Cijeli tim igra dobro, eto moj saigrač u napadu (Adrović) je prvi strijelac lige, vjerujem da se dobro dopunjavamo i da je stručni štab zadovoljan", zaključio je Radonjić.

Motiv do neba

Nakon dobre igre i pobjede na svom terenu u komšijskom derbiju sa ekipom Mladosti, Dečić je poražen na gostovanju Grblju. Ipak, svoj teren i ime rivala su poseban izazov za ekipu iz Tuzi.

"Motiv nam je veliki, do neba. Budućnost je prva na tabeli, najbolja je ekipa i to je samo po sebi veliki izazov. Ako se tome doda da igramo pred svojom publikom, gdje tradicionalno pružamo dobre partije, te činjenica da smo u drugom poluvremenu prvog našeg ovosezonskog susreta pod Goricom doživjeli debakl, onda je suvišno pričati o želji za revanšom.

Ne treba zaboraviti ni da dobro igramo protiv najboljih ekipa, jer smo od Rudara izgubili u 90. minutu, dok smo sa Mogrenom remizirali. Problem nam samo predstavlja povreda Đukića i suspenzija Nelevića, ali vraća se Živković tako da će trener Božo Vuković imati jak tim na raspolaganju" kazao je vezista Dečića Rijad Pepić.

Dečić - Budućnost

Tuzi - Stadion Dečića. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Dejan Pajović (Cetinje). Početak u 13 časova.

Dečić (4-4-2): Drešević - Popović, Gutić, Radulović, Vučković - Nuhodžić, Živković, Pepić, Đoković - Lekić, Milić.

Budućnost (4-4-2): Agović - Padović, Đikanović, Peković (Cicmil), Radunović - Flavio, N.Vukčević, Bošković, M.Vukčević (Golubović) - Radonjić, Adrović.

Bonus video: