EURO 2012: Svi šampioni u istoj grupi?

Gala ceremonija za koju će se domaćini potruditi da bude u rangu otvaranja finalnog turnira, počeće u 18 časova po srednjeevropskom vremenu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.12.2011. 08:28h

Mogao je to da bude još jedan istorijski dan za Crnu Goru, a u stvarnosti je sasvim običan žrijeb, spektakl koji će već sjutra biti zaboravljen.

U Palati umjetnosti u centru Kijeva, koncertnoj dvorani u kojoj su između ostalih nastupali Lućano Pavaroti, Enrike Iglesias i Kristina Agilera, danas će biti obavljen žrijeb grupa Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini 2012. Gala ceremonija za koju će se domaćini potruditi da bude u rangu otvaranja finalnog turnira, počeće u 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

U četvrtom šeširu, tamo gdje smo se više od godinu nadali da bi mogla da bude Crna Gora, naći će se kuglica sa cjeduljicom na kojoj će pisati: Češka Republika.

Samo 14 kuglica

Moguće je da se u istoj grupi sudare četiri posljednja evropska šampiona: Španija (2008), Grčka (2004), Francuska (2000) i Njemačka (1996)

I nema sumnje da sve reprezentacije iz drugog, trećeg ili četvrtog šešira priželjkuju da se nađu u grupi A ili D, jer su B i C rezervisane za finaliste posljednjeg Mundijala, nemilosrdne Holanđane i Špance!

"Samo ne Španija. Ako nam Španci dođu, bojim se da se 90 minuta neću sastaviti s loptom", pričao je hrvatski fudbaler Niko Kranjčar, čija se reprezentacija nalazi u trećem šeširu i nada se još da neće dobiti Njemačku iz drugog i Francusku iz četvrtog šešira.

Upravo je mogući susret Španije, Njemačke, Portugala i Francuska već unaprijed proglašen “grupom smrti”. Ostaje da se vidi da li će se kuglice baš toliko poigrati sa sudbinom i četiri evropske velesile svrstati u isti koš.

Moguće je da se u istoj grupi sudare četiri posljednja evropska šampiona: Španija (2008), Grčka (2004), Francuska (2000) i Njemačka (1996).

"Iz prvog šešira želim Poljsku, iz drugog Englesku, iz trećeg Hrvatsku ili Grčku - nije okolišao selektor Češke Mihal Bilek

Njemci su u drugom šeširu i nemaju posebnih želja...

"Sve su ovo reprezentacije top-klase", prokomentarisao je selektor “pancera” Joakim Lev.

Prandeli: U svakom šeširu pakleno

Posebnih želja nemaju ni Englezi, baš kao ni Italijani...

"Na posljednjem Svjetskom prvenstvu imali smo dosta starijih igrača. Sada je ekipa mlađa i vjerujem da će igrati bolji fudbal, bez obzira na sastav grupe", izjavio je Fabio Kapelo, koji će se nakon Eura oprostiti od “gordog Albiona”.

"U svakom šeširu su paklene reprezentacije", dadao je selektor “azura” Ćezare Prandeli.

Osim Hrvatske, u trećem šeširu su Grčka, Portugal i Švedska.

"Sve može, samo ne Španija", izjavio je Kristijano Ronaldo.

U četvrtom su Danska, Francuska, Republika Irska i Češka.

"Iz prvog šešira želim Poljsku, iz drugog Englesku, iz trećeg Hrvatsku ili Grčku - nije okolišao selektor Češke Mihal Bilek, dodavši:

"Važno je da smo se mi kvalifikovali. Pa neka bude još ovakvih ceremonija!"

Olga i Pjotr

Osim nezaobilaznog generalnog sekretara Uefe Đanija Infantina, domaćini Eura biće jedna Ukrajinka i jedan Poljak: Olga Freimut i Pjotr Sobčinski.

Jasno, ni ona ni on nemaju veze sa fudbalom. Fifa i Uefa već odavno za voditelje ovakvih manifestacija biraju prepoznatljiva lica iz zemalja domaćina. Atraktivna Ukrajinka Olga u profesionalnoj karijeri balansira poslove između voditeljke, novinarke i fotomodela, dok je Pjotr poznati kinematograf, najpoznatiji ikad koji je rođen u Poljskoj. Njegov najpoznatiji film je “Tri boje: Crveno”, snimljen 1994. godine.

Ceremoniju iz Kijeva uživo će prenositi 70 televizijskih kuća, među kojima i RTCG, a slika iz Ukrajine odlazi u 150 zemalja.

Četiri šešira

1. šešir

Španija Holandija

2. šešir

Njemačka Italija Engleska Rusija

3. šešir

Hrvatska Grčka Portugal Švedska

4. šešir

Danska Francuska Češka Irska

Bonus video: