Barsi sedam od devet priznanja

Šampionu Evrope pripalo je čak sedam od devet pehara u tradicionalnom izboru nacionalnog Udruženja profesionalnih fudbalera
0 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta/AP
Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.12.2011. 22:54h

Kraj godine po pravilu je rezervisan za dodjelu raznoraznih sportskih nagrada, a u svakom fudbalskom izboru u Španiji, nezaobilazna je Barselona.

Šampionu Evrope pripalo je čak sedam od devet pehara u tradicionalnom izboru nacionalnog Udruženja profesionalnih fudbalera, među njima i dva najvažnija – Leo Mesi je po ocjeni svojih kolega najbolji fudbaler, dok je Pep Gvardiola bez premca među trenerima. Uz to, argentinski fudbalski mađioničar proglašen je i za najboljeg napadača.

U konkurenciji golmana trofej je pripao Viktoru Valdesu, Erik Abidal je prvi defanzivac, Ćavi Hernandez najbolji vezni igrač, a pehar za ofanzivnog vezistu preuzeo je Andres Injesta. Real, koji je omraženom rivalu tokom godine uspio da otme Kup, ostao je bez ijedne nagrade, jer su preostala dva pehara pokupili otkriće godine Iker Muniain iz baskijskog Atletika i fudbaler Sproting Hihona Rivera, kome je pripao trofej za fer plej.

Bonus video: