Miodrag Radulović u visokom društvu čeka rivale na prvenstvu Azije

Liban je jedno od najprijatnijih iznenađenja na azijskoj fudbalskoj sceni, već dvije godine, još od marta 2016, Radulovićev tim ne zna za poraz, ni na zvaničnim, ni u prijateljskim mečevima
77 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Radulović, Foto: Www.the-afc.com
Miodrag Radulović, Foto: Www.the-afc.com
Ažurirano: 03.05.2018. 13:21h

Miodrag Radulović je jedini crnogorski trener koji ima ulogu selektora, a u januaru naredne godine biće i jedini koji je vodio neku reprezentaciju na velikom takmičenju.

Pod njegovim vođstvom, selekcija Libana izborila je plasman na prvenstvo Azije, i to prvi put od 2000. godine, kada je, kao domaćin, bila među najboljim timovima najvećeg kontinenta.

Radulović je Libance kroz kvalifikacije doveo do završnice, završivši na prvom mjestu, i bez poraza, takmičenje u grupi, sa Sjevernom Korejom, Hong Kongom i Malezijom.

"Ponosan sam sto je Liban za tri godine pod mojim vođstvom dozivio fudbalsku renesansu. Formiran je mladi tim koji može dugo godina da igra zajedno, a taj proces su ispratili i dobri rezultati", kazao je Radulović za "Vijesti".

Liban je jedno od najprijatnijih iznenađenja na azijskoj fudbalskoj sceni, već dvije godine, još od marta 2016, Radulovićev tim ne zna za poraz, ni na zvaničnim, ni u prijateljskim mečevima.

Zvanično, Liban je, na FIFA rang listi, među 10 najboljih azijskih reprezentacija, a zvanični sajt Azijske fudbalske konfederacije konstatuje da od dolaska "crnogorskog trenera ova selekcija doživjela drastičan napredak".

"To je zaista rezultat za ponos", ne krije Radulović.

Za njega i njegov tim iskušenja tek predstoje. Žrijeb grupne faze prvenstva Azije obaviće se sjutra u Dubaiju, a 50-godišnji Podgoričanin, šampion Crne Gore na klupi Budućnosti 2012. godine, na ceremoniji će se naći u visokom društvu, sa Karlosom Keirošem, Albertom Zakeronijem, Bretom van Marvajkom, Huanom Antoniom Picijem, Milovanom Rajevcem....

"Neočekivano ćemo se naći u probranom društvu, u kome nema slabih selekcija .Vidjećemo kakav će ishod žrijeba biti, ali mi znamo kakvi su nam naredni koraci. Moramo još da unaprijedimo našu igru, da sve podignemo na viši nivo - onaj koji zahtjeva igranje na ovako velikom takmičenju", kazao je Radulović.

Bonus video: