Disciplinska komisija pokrenula postupak protiv Zvezde i Partizana

"Donesena je odluka o suspenziji stadiona Crvene zvezde i zabrani odigravanja prvenstvenih i Kup utakmica prvog tima ovog kluba bez prisustva publike, do donošenja konačna odluke.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2011. 16:32h

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (DK FSS ) donijela je danas odluku da se pokrene prekršajni postupak protiv Crvene zvezde zbog loše organizacije utakmice 13. kola Super lige sa Partizanom protiv kojeg će takođe biti pokrenut postupak zbog ponašanja navijača tog kluba tokom meča prošle subote.

"Na današnjoj sjednici donesena je odluka o suspenziji stadiona Crvene zvezde i zabrani odigravanja prvenstvenih i Kup utakmica prvog tima ovog kluba bez prisustva publike, do donošenja konačna odluke.

Takođe, protiv Crvene zvezde je pokrenut prekršajni postupak zbog slabe organizacije utakmice, a prema navodima iz izvještaja delegata i specijalnih kontrolora za bezbijednost", navodi se u saopštenju.

Na sjednici DK FSS o derbi utakmici Super lige koji je u subotu odigrana na Zvezdinom stadionu, analizirani su izvještaji službenih lica koja su prisustvovala utakmici.

Poslije analize odlučeno je da delegat utakmice Miodrag Popović podnese dopunski izveštaj u kojem će objasniti zašto fudbaleri Partizana na poluvremenu meča nisu otišli u svlačionicu kao i druge detalje vezane za ponašanje aktera meča.

Dopunske izvještaje moraće da podnese i sudijska trojka, kao i specijalni kontolori za bezbijednost.

DK FSS takođe je donio odluku da se sportski direktor Crvene zvezde Goran Vasilijević i njegov kolega iz Partizana Mladen Krstajić izjasne o događajima tokom i poslije meče "vječitih rivala".

Protiv njih dvojice takođe će biti pokrenut postupak, piše u saopštenju FSS.

I trener Partizana Aleksandar Stanojević će morati da se izjasni pred DK FSS, poslije čega će biti donijeta odluka o eventualnom pokretanju postupka protiv njega.

"O pokrenutim postupcima disciplinskog organa FSS donijećemo odluku na narednoj sednici Disciplinske komisije FSS, a koju smo zakazali za utorak 6. decembar. O eventualnim pokretanjima postupaka prema nekim drugim licima odlučićemo po dobijanju navedenih dopunskih izvještaja i izjašnjenja", rekao je predsjednik DK FSS Slobodan Pajović.

Bonus video: