Uskoro još tri terena sa vještačkom podlogom

Ukupna vrijednost investicija u fudbalsku infrastrukturu i direktne pomoći klubovima od strane FSCG tako je premašila sumu od 7,3 miliona eura uloženih od jula 2008. godine
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2011. 16:51h

Fudbalska infrastruktura u Crnoj Gori biće dodatno poboljšana sa nova tri terena sa vještačkom podlogom. U toku su radovi na pomoćnom terenu Mladosti, Dečića, kao i na sintetičkom terenu u Igalu. Pomenute investicije vrijedne su nešto više od 780 hiljada eura.

"Ukoliko budu gotovi zemljani radovi, sve će biti završeno do Nove godine. Pomoćni teren Mladosti biće gotov već za 10-ak dana, ubrzo nakon toga biće završen i teren u Tuzima, a prije Nove godine završiće se i radovi u Igalu. Mi kao Savez smo odradili ono što je bilo do nas, dok su zemljani radovi u nadležnosti klubova i lokalnih samouprava" rekao je Momir Đurđevac, generalni sekretar FSCG.

Ukupna vrijednost investicija u fudbalsku infrastrukturu i direktne pomoći klubovima od strane FSCG uloženih od jula 2008. godine, tako je premašila sumu od 7,3 miliona eura. Od toga je isključivo u unapređenje infrastrukture uloženo gotovo šest miliona eura.

Uz kapitalne projekte kakvi su bili izgradnja trening kampa na Starom aerodromu, te remont reflektorskih sijalica, kablova i nabavka agregata za rezervno napajanje na stadionu pod Goricom, crnogorski savez je uložio značajna sredstva u izgradnju terena sa vještačkom podlogom u deset crnogorskih opština.

Oni su već izgrađeni u Nikšiću, Beranama, Pljevljima, Cetinju, Kotoru, Radanovićima i Baru, a uskoro će biti završeni radovi na još tri pomenuta terena - u Podgorici (stadion Mladosti), Tuzima i Igalu. Crna Gora će uskoro moći da se pohvali sa čak 14 terena sa sintetičkom podlogom, što je prava rijetkost u regionu. FSCG je pri tom pomogao izgradnju pomoćnih terena sa prirodnom podlogom u Beranama, Rožajama i Plavu, čime su značajno unaprijeđeni uslovi za rad i odigravanje utakmica mlađih kategorija na svim nivoima.

Galerija

Bonus video: