ŽELI NOVI IZAZOV

Inzagi u januaru napušta Milan

Nakon zdravstvenih problema Kasana, Inzagi se nadao da će dobiti više prostora, ali nema naklonost trenera Masimilijana Alegrija.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2011. 11:50h

Nakon skoro 11 godina u Milanu, legendarni napadač Filipo Inzagi razmišlja da, ipak, promijeni sredinu, iako je mislio da će na ljeto završiti karijeru. Nakon dugog oporavka od povrede koljena, Inzagi ove sezone nije prijavljen za Ligu šampiona, što mu je jako teško palo, i to nije krio.

U tekućoj sezoni samo je tri puta igrao, i to je ulazio sa klupe. Nakon zdravstvenih problema Kasana, Inzagi se nadao da će dobiti više prostora, ali nema naklonost trenera Masimilijana Alegrija.

To mu je postalo jasno nakon najave da će u januarskom prelaznom roku stići Maksi Lopez iz Katanije, a vrlo vjerovatno i još jedan navijač (pominje se Karlos Tevez).

U takvim uslovima Super Pipo nema drugog izbora osim da u zimskom prelaznom roku traži novi izazov za punih 38 godina…

Ako bude moguće, Inzagi će birati neki od klubova koji igraju na evropskoj sceni, s obzirom da je sa 70 golova drugi na vječitoj listi stijelaca u evropskim kupovima, iza Španca Raula (72)…

U suprotnom, mogao bi da bira između tri destinacije – Ujedinjenih Arapskih Emirata, Japana ili Američke profesionalne lige.

Inzagi je za skoro 11 godina u Milanu upisao 294 nastupa i postigao 125 golova. Osvojio je po dva Skudeta i Lige šampiona, jednu klupsku titulu prvaka svijeta, po jedan Kup Italije i Super kup Italije, te dva Super kupa Evrope…

Preporučujemo za Vas