BRINU ZA "ESTETIKU"

Hajduk Split na kalendaru izbrisao grb sa petokrakom

Petokraka mu je bila grb, ili njegov dio, od 1944. do 1990. godine i Splićani su sa zvijezdom na grudima osvojili sedam titula prvaka FNR/ SFR Jugoslavije
194 pregleda 0 komentar(a)
Hajduk Split; Ivica Šurjak, Foto: Slobodna Dalmacija
Hajduk Split; Ivica Šurjak, Foto: Slobodna Dalmacija
Ažurirano: 25.02.2019. 11:44h

Na kalendaru fudbalskog kluba Hajduk iz Splita za 2012. godinu sa dresova je ukoljen klub grba na kom je zvijezda petokraka.

Na kalendaru se nalaze najbolji fudbaleri Hajduka u proteklih 100 godina kluba, dok je na 12. mjestu i 12. igrač - navijači Hajduka, čuvena Torcida.

Petokraka mu je bila grb, ili njegov dio, od 1944. do 1990. godine i Splićani su sa zvijezdom na grudima osvojili sedam titula prvaka FNR/ SFR Jugoslavije, kao i devet trofeja Kupa Maršala Tita.

Mediji u Hrvatskoj i regioni su ismijali ovaj potez uprave Hajduka. 

" Nakon ove budalaštine čoveku zdrave pameti ostaje da se zapita: Šta vam je, gospodo, naredni potez? Odricanje od svih stotinak trofeja ostvarenih pod tom istom zvijezdom, možda?! Tragikomičan potez, ko god stoji iza njega”, ističe se u tekstu Slobodne Dalmacije

Iz pres službe Hajduka su saopštili da su se zbog ograničenog broja fotografija, na kojima su pojedine legende Hajduka bile sa dresom bez grba, odlučili na "vizuelno ujednačavanje fotografija".

Oni su saopštili da su se odlučili za isticanje isključivo jednog i to originalnog Hajdukovog grba u dnu svake stranice kalendara".