Atletiko želi da Vengera ostavi bez „otpremnine”

- Nadam se da će se moja ljubavna priča sa Arsenalom završiti na pravi način. Moramo da postignemo gol. Oblak je bio fantastičan u prvom meču, nadam se da će ovog puta biti malo manje fantastičan - rekao je Venger
78 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Beta-AP
Stefan Savić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 03.05.2018. 10:51h

Ukoliko žele da zaigraju u finalu Lige Evrope, fudbaleri Atletiko Madrida treba da urade “samo” ono što su učinili na prethodnih 11 utakmica na svom stadionu u svim takmičenjima - da sačuvaju svoju mrežu!

Serija u kojoj nije popuštao bedem pred golom Jana Oblaka, a u kojem jednu od najznačajnijih uloga obavlja i crnogorski reprezentativni štoper Stefan Savić, traje još od januara, a večeras od 21.05 časova biće na jednom od najvećih iskušenja - na “Wanda Metropolitanu” gostuje Arsenal, nakon što je utakmica u Londonu prije sedam dana završena neriješenim rezultatom 1:1.

Nema sumnje da trener tima iz Londona Arsen Venger želi da se od klupe “tobdžija” poslije 22 godine oprosti evropskim trofejom...

- Nadam se da će se moja ljubavna priča sa Arsenalom završiti na pravi način. Moramo da postignemo gol. Oblak je bio fantastičan u prvom meču, nadam se da će ovog puta biti malo manje fantastičan - rekao je Venger.

Ali, Atletiko je i u prvoj utakmici, ali i svakoj otkako je trener tima Dijego Simeone, pokazao da zna kako da se odbrani, makar igrao i sa desetoricom tokom 80 i više minuta, kao na “Emirejtsu”. Doduše, Arsenal je tada pogodio jednom, ali “kolćonerosi” ipak nisu izgubili - gol Antoana Grizmana došao je kao nagrada za herojski trud koji su uložili Madriđani...

- Ovo je za nas najvažnija utakmica u sezoni, ali nadam se da nas čeka jedna još važnija - kazao je stub odbrane Atletika Dijego Godin, aludirajući na finale Lige Evrope koje se 16. maja igra u Lionu. - Siguran sam da će navijači biti naš 12. igrač, znam da nijednoj gostujućoj ekipi nije svejedno da igra ovdje. Potrebno nam je da se “Vanda” trese - zaključio je Godin.

Iako statistika dosta toga pokazuje, ali najvažnije stvari ne otkriva, navijači Atletika vjerovatno će rado za njom posegnuti u nadi da će se tradicija nastaviti - njihov tim je dobio 15 od posljednjih 16 utakmica kod kuće u Ligi Evrope. U čak 11 od 13 okršaja Atletiko je prošao kada je remizirao prvi meč u gostima. Uz to, protiv engleskih ekipa ukupno ima 10 pobjeda, 12 remija i šest poraza. Na drugoj strani Arsenal je protiv španskih timova igrao 32 puta - 10 puta je trijumfovao, osam puta remizirao, a u 14 navrata je poražen.

Duel Atletiko - Arsenal sudiće Italijan Đanluka Roki.

U drugom polufinalu Olimpik na gostovanju Salcburgu brani pobjedu od 2:0 iz prvog susreta u Marseju. Utakmica takođe počinje u 21.05.

Bonus video: