Vino i fudbal: Poznati svi detalji transfera Inijeste u Kinu

Odavno je poznato da je njegov ulazak na kinesko tržište povezan i sa biznisom, te da se kompanija koja je vlasnik njegovog novog kluba obavezala da će pomoći slavnom fudbaleru da svoj proizvod plasira na azijsko tržište
51 pregleda 7 komentar(a)
Inijesta, Foto: Reuters
Inijesta, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.05.2018. 10:30h

Španski mediji donose danas detalje novog, najunosnijeg ugovora u karijeri Andresa Inijeste, koji će na kraju sezone iz Barselone preći u kineski Čungćing.

Odavno je poznato da je njegov ulazak na kinesko tržište povezan i sa biznisom, te da se kompanija koja je vlasnik njegovog novog kluba obavezala da će pomoći slavnom fudbaleru da svoj proizvod plasira na azijsko tržište.

Inijesta je, naime, vlasnik vinarije "Bodega Iniesta", odakle će šest miliona flaša vina biti izvezeno u Kinu, po cijeni od šest eura.

Samo od tog posla, katalonska legenda zaradiće, dakle, 36 miliona eura, dok će za dvije godine igranja u Čungćingu dobiti ukupno 54 miliona eura.

Ukupno, tačno 90 miliona eura, u smiraj karijere, inkasiraće jedan od najboljih fudbalera 21. vijeka prelaskom iz Barse u Kinu.

Bonus video: