Kamp Partizana u januaru u Igalu

Najupečatljiviji utisak 2008. godine, kada je kamp organizovan u Herceg Novom, ostavili su Andrija Radulović iz Kotora i Novljanin Nikola Vujinović
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2011. 20:24h

Beogradski velikan opet je aktivan u Crnoj Gori - u saradnji sa Opštinom Herceg Novi i lokalnim OSK Igalom, FK Partizan će od 3. januara 2012. realizovati zimski kamp u našoj zemlji.

"Velika je privilegija imati partnera kao što je Partizan. Njihova škola fudbala je daleko poznata na ovim prostorima, ne krijemo zadovoljstvo što će naši treneri u saradnji sa trenerima iz omladinske škole Partizana da prošire svoja znanja. Biće to dragocjeno iskustvo za naš klub i djecu na kampu", rekao je predsjednik Upravnog odbora Igala, Radovan Božović.

Do polovine decembra očekuje se završetak terena sa vještačkom travom, čime će se obezbijediti optimalni uslovi za rad.

"Moramo da se zahvalimo i Fudbalskom savezu Crne Gore, koji nam je pomogao da u Igalu dobijemo najsavremeniju podlogu. Postoje i dalji planovi o razvoju omladinskog fudbala u ovom regionu, želimo primat i to ne krijemo", konstatovao je Božović.

Rad u kampovima će predvoditi stručnjaci iz poznate Partizanove škole fudbala, koja je jedna od najboljih u Evropi - Milan Ristić, Nenad Nešković, Bojan Zavišić, Dragan Kecman i Zoran Mamić.

"U zavisnosti od broja prijavljenih polaznika, angažovaćemo adekvatan broj trenera iz Partizana. Treninge organizujemo dva puta dnevno, prijepodne i popodne. Orjentisaćemo se na rad sa loptom i logičkim rješavanjem fudbalskih problema - tehnika i taktika, najkraće rečeno. Tu su i kontrolne utakmice, da djeca pokažu šta su naučila. Nije isto samo trenirati, da se finalni proizvod ne vidi", istakao je koordinator kampova FK Partizan, Aleksandar Jovanović.

Partizan od 2008. godine realizuje kampove u regionu, a do danas je angažovano preko 20 dječaka po selekcijama Partizana.

"Najupečatljiviji utisak ostavili su Andrija Radulović iz Kotora i Nikola Vujinović iz Herceg Novog, koji su 2008. godine došli na kamp u Heceg Novom. Andrija je imao samo šest godina i bio je bar dvije godine mlađi od ostalih polaznika kampa. Pratili smo njihov razvoj do danas, jer su bili redovni na svim našim kampovima i kroz testiranja koja su prolazili imamo uvid u njihove fizičke potencijale. Danas ih smatramo za ozbiljne nosioce u našim selekcijama", zaključio je Jovanović.

Bonus video: