Adžić podnio ostavku, Lukić: Ne miješamo se treneru u posao

"Ostavku nikada ne bih podnio samo zbog zahtjeva javnosti. Za svoj rad odgovaram samo onima koji su me izabrali ", navodi se u saopštenju Adžića
0 komentar(a)
Lukić, Foto: Beta/AP
Lukić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.11.2011. 18:23h

Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić podnio je danas ostavku na tu funkciju sa obrazloženjem da tako želi da rastereti klub i fudbalere od pritiska pod kojim se nalaze.

"Ostavku nikada ne bih podnio samo zbog zahtjeva javnosti. Za svoj rad odgovaram samo onima koji su me izabrali. Ovo činim kao moralan čovjek koji želi da svojom ostavkom rastereti klub i igrače od pritiska pod kojim se nalaze", navodi se u saopštenju Adžića.

Zvezda je u subotu izgubila od Partizana na svom terenu (2:0), čime je vječiti rival stekao sedam bodova prednosti na vrhu tabele. Navijači su odmah poslije poraza tražili Adžićevu ostavku.

"Ne želim da se priča o meni, želim da omogućim klubu i igračima da se na miru pripreme za predstojeće dvije utakmice i nastavak prvenstva", objasnio je Adžić.

Oglasio se i predsjednik kluba Vladan Lukić. On je na konferenciji za medije istakao da se niko ne miješa treneru Robertu Prosinečkom u posao i da je da je odluka da iz prvog tima izbaci odbrambenog igrača Milana Vilotića stvar "njegovog autoriteta".

Prosinečki i Vilotić su imali su nesuglasice i tokom ljetnjih priprema, kada je igraču oduzeta kapitenska traka. On je tada vraćen u tim na insistiranje klupskih čelnika.

"Robiju se niko nikada nije miješao u posao, ali tada smo vjerovali da mogu da se pomire i mislili smo da je Vilotić potreban ekipi. Nije se ništa toliko strašno desilo, što nisu mogli da prevaziđu. Ovo sada je već odluka trenera i stvar njegovog autoriteta", rekao je Lukić.

On je dodao da Prosinečki ima apsolutnu podršku svih članova kluba.

Bonus video: