Kad Pujol igra, Katalonci ne gube

Svaki od posljednjih šest poraza (pet prošle, jedan ove sezone), Barselona doživjela kada je Pujol bio povrijeđen. Dakle, kad Pujol igra Barselona ne gubi
61 pregleda 0 komentar(a)
Pujol, Foto: Reuters
Pujol, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.11.2011. 14:06h

Barselona će večeras protiv Rajo Valjekana na Nou Kampu (21 čas) pokušati da priđe Realu na tri boda i vrati se u pobjednički ritam nakon prvog poraza u sezoni, prošle nsubote od Hetafea (1:0).

Prvi meč 14 kola Primere igra se četiri dana prije ostalih mečeva, kako bi Katalonci dobili više vremena da se pripreme za Svjetsko prvenstvo za klubove, koje je na programu sredinom decembra.

"Realova prednost od šest bodova nije prijatna, ali ja bih radije da se skoncentrišemo na našu igru, da pokušamo da napravimp progres", izjavio je Gvardiola.

Real je posljednji put imao šest bodova više od Barselone u sezoni 2007/08, kada je i osvojio titulu. Gvardiola tada nije bio trener Barselone.

"Mnogi kažu da je Real već šampion, ja kažem da nije. Izazov da nadoknadimo šest bodova je uzbudljiv i fascinantan. Na sreću, imamo dosta vremena za to", izjavio je desni bek Barselone Dani Alveš.

Injesta i Frabregas vraćaju se u tim nakon povreda, a vjerovatno i Karles Pujol.

Ovaj posljednji povratak mogao bi da bude ključan za Gvardiolin tim, jer statistika kaže da je svaki od posljednjih šest poraza (pet prošle, jedan ove sezone), Barselona doživjela kada je Pujol bio povrijeđen.

Dakle, kad Pujol igra Barselona ne gubi, vidjeće se da li će i dalje biti tako...

Crnogorski napadač Andrija Delibašić trebao bi da se nađe na klupi Rajo Valjekana.

Bonus video: