Godina od kada je Barselona ponizila Real (5:0)

Taj 29. novembar je zaista specijalan dan u istoriji Barselone, jer su Katalonci te večeri slavili 111. rođendan kluba. Proslava je bila briljantna
0 komentar(a)
Real - Barselona, Foto: Beta/AP
Real - Barselona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.11.2011. 13:30h

Na današnji dan prošle godine Barselone je nanijela Realu jedan od najtežih poraza ikada - 5:0 na Nou Kampu u prvom "el klasiku" Portugalca Žozea Murinja.

Taj 29. novembar je zaista specijalan dan u istoriji Barselone, jer su Katalonci te večeri slavili 111. rođendan kluba. Proslava je bila briljantna - Ćavi, Pedro, Vilja (dva) i Đefren ponizili su omraženog rivala i trasirali Kataloncima put ka tituli.

"Poraz da, poniženje ne", izjavio je Murinjo, kome je to bio najteži poraz u karijeri.

Danas, 29. novembra 2011. godine, kada stvari u Primeri izgledaju sasvim drugačije, kada je Real prvi sa šest bodova prednosti, katalonski mediji se vraćaju 12 mjeseci unazad kako bi bliskom istorijom osvijetlili ne baš blistavu sadašnjost.

Katalonce očekuje velika borba kako bi stigli, ili se makar približili zahuktalom Realu. Prva prilika je 10. decembar, kada se igra veliki derbi na "Santjago Bernabeuu".

U Realu, razumljivo, ovih dana mnogo više gledaju na sadašnjost i budućnost, nego što se okreću ka prošlosti. Tako je madridska "Marka" u današnjem broju navela tačno 50 razloga zbog kojih odnos Reala i Barse 29. novembra 2011. nije isti kao što je bio 29. novembra 2010.

Bonus video: