Omladinci sa Engleskom, Švajcarskom i Slovenijom

Kadeti će igrati 11. grupi sa Danskom, Češkom i Rusijom, odlučeno je danas žrijeboim u Nionu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.11.2011. 12:40h

Omladinska fudbalska reprezentacija u elitnoj rundi igraće u drugoj kvalifikacionoj grupi sa Engleskom, Švajcarskom i Slovenijom, odlučeno je danas žrijebom u Nionu.

U prvoj grupi igraće Francuska, Holandija, Češka i Norveška, u grupi tri rivali su Mađarska, Rumunija, Njemačka i Srbija, a dok su u četvrtoj grupi svrstani Portugal, Ukrajina, Republika Irska i Izrael.

Rivali u petoj grupi su Grčka, Danska, Turska i Kipar, u šestoj grupi igraće Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Gruzija i Austrija, a u sedmoj Španija, Belgija, Jerminije I Italija.

Pobjednici grupa izboriće plasman na završni turnir, čiji će domaćin od 3. do 15. jula biti Estonija.

To takmičenje biće kvalifikaciono za Svjetsko prvenstvo za igrače mlađe od 20 godina koje će 2013. Godine biti odigrano u Turskoj.

Nion je danas bio domaćin žrijeba i za naredni ciklus kvalifikacija za omladince i kadete.

Crnogorski omladinci igraće u drugoj grupi sa Finskom, Danskom i Kiprom.

U narednu fazu kvalifikacija plasman će izboriti dvije najbolje selekcije iz svake grupe, a mjesto na završnom turniru u Litvaniji obezbijediće sedam pobjednika grupa iz elitne runde.

Na osnovu rejtinga na rang-listi UEFA direktan plasma u elitnu rundu obezbijedile su Španija, Srbija i Turska.

Kadeti će igrati 11. grupi sa Danskom, Češkom i Rusijom.

Plasman u elitnu rundu izboriće po dvije selekcije iz grupe, kao i dvije najbolje trećeplasirane selekcije iz svih 13 grupa.

Pobjednici kvalifikacionih turnira elitne runde pridružiće se domaćinu Slovačkoj na završnom turniru koji će biti odigran 2013. godine.

Bonus video: