Večeras Napoli - Juventus, Kavani pod znakom pitanja

Juventus će ispod Vezuva u zaostalom meču pokušati da poveća bodovnu prednost u odnosu na Milan, koja sada iznosi jedan bod
0 komentar(a)
Juventus, Foto: Beta/AP
Juventus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.11.2011. 11:16h

Napoli i Juventus odigraće večeras ispod Vezuva zaostalu utakmicu 10. kola Serije A, koja je 6. novembra formalno odložena zbog jake kiše, a ustvari pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima.

Kiša koja je tog dana padala u Napulju bila je, prema sumnjama torinskog "Tutosporta", samo dobar izgovor da gradske vlasti izađu u susret Napoliju i pomjere utakmicu za prvi slobodni termin.

Pravi razlog zapravo je težak i zgusnut raspored koji ekipa Valtera Macarija mora da podnese u prvom dijelu ove sezone zbog učešća u Ligi šampiona.

Slučajno ili ne, Macari je i u najavi večerašnje utakmice pričao o prenatrpanom rasporedu i malom fondu fudbalera koji su sposobni da izdrže takav ritam.

"Da ne igramo Ligu šampiona, imali bismo sigurno četiri ili pet bodova više na našem kontu u Seriji A. Plaćamo ceh, jer ne možemo detaljno da se spremimo za utakmice domaćeg šampionata", rekao je Macari.

Napoli je nakon 11 odigranih mečeva tek osmi u Seriji A i večeras će udariti na vodeći Juventus, koji ima čak devet bodova više. I to možda bez najboljeg strijelca Edisona Kavanija, koji zbog povrede morao da napusti sinoćnji trening i veliko je pitanje da li će biti spreman da počne večerašnji derbi.

Juventus je ove sezone dobio sva tri derbija koja je igrao (Milan, Inter, Lacio), a na "San Paolu" će pokušati da dobije i četvrti.

Mirko Vučinić zauzeće svoje mjesto u napadu po lijevoj strani, desno će biti Pepe, a centralno Matri. Njih trojica su u subotu veče izveli akciju kod gola protiv Lacija koju jen "Gazeta delo sport" naslovila kao "magija u sedam sekundi".

"Imam puno dragocjenih opcija u timu, a prije svega fudbalere koji žele da urade nešto značajno ove sezone", rekao je trener Antonio Konte.

Šta god da se desi na jugu Juventus će zadržati prvo mjesto na tabeli (ima bod više od Milana), ali bi za "bjanko-nere" bilo poželjno da umaknu Milanu još koji bod. Juventus do pauze koja nastupa zbog božićnih i novogodišnjih praznika ima još dva teška gostovanja, Udinezeu i Romi.

"Konte zaista radi dobar posao, ali mu je lakše jer Juventus ne igra evropsko takmičenje", pohvalio je Macari trenera Juventusa, ali i opravdao sebe.

Juve će u Napulju nastupiti bez suspendovanog Markizija, jednog od najboljih igrača tima ove sezone.

Bonus video: