Mihajlović i Mateus kandidati za selektora Srbije

Sjednica Izvršnog odbora saveza zakazana je za petak i tada bi moglo da se raspravlja o izboru novog selektora Srbije
0 komentar(a)
Mihajlović, Foto: Beta/AP
Mihajlović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.11.2011. 10:49h

Doskorašnji trener Fiorentine Siniša Mihajlović i doskorašnji selektor Bugarske Lotar Mateus glavni su kandidati za novog selektora Srbije, pišu beogradski mediji.

"Sportski žurnal" javlja da se predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tole Karadžić u nedjelju veče sastao sa Mihajlovićem i razgovarao sa njim o eventualnom preuzimanju "orlova" nakon kraha u kvalifikacijama za Euro 2012.

Sjednica Izvršnog odbora saveza zakazana je za petak i tada bi moglo da se raspravlja o izboru novog selektora Srbije, ili u najmanju ruku o proceduri izbora za selektora.

Mihajlović je u trenerskoj karijeri bio pomoćnik Roberta Manćinija na klupi Intera, a samostalno je vodio Bolonju, Kataniju i Fiorentinu.

S druge strane, beogradska televizija SOS kanal javila je da je prvi kandidat za selektora Srbije Njemac Lotar Mateus, koji je prije nekoliko mjeseci dobio otkaz na klupi selekcije Bugarske.

Legendarni njemački fudbaler je, prema informacijama ove televizije, uživo posmatrao nedavnu prijateljsku utakmicu Meksiko - Srbija u Keretaru, navodno se i raspitivao da li postoji mogućnost da se Nemanja Vidić vrati u nacionalni tim.

Mateus je promijenio mnogo klubova, od Izraela do Brazila, ali je najveći uspjeh zabiježio u Beogradu - vodeći Partizan, 2003, plasirao se u Ligu šampiona.

Reprezentacija Srbije je bez selektora od kada je po završetku kvalifikacija smijenjen Vladimir Petrović Pižon. Njegov pomoćnik Radoslav Ćurčić vodio je potom ekipu na dva prijateljska meča kao privremeno rješenje.

Bonus video: