Rudaru dobar i bod u Budvi

Doduše, Budućnost se malo istrgla iz tog dugotrajnog čeličnog zagrljaja i pobjegla za dva boda, dva kola prije kraja možda i obezbijedila jesenju titulu...
50 pregleda 0 komentar(a)
Vlahović, Foto: Zoran Đurić
Vlahović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.11.2011. 19:28h

Rudar nije uspio da trijumfuje u Budvi i da održi korak sa Podgoričanima, ali u pljevaljskom prvoligašu nema ni trunke nezadovoljstva.

Doduše, Budućnost se malo istrgla iz tog dugotrajnog čeličnog zagrljaja i pobjegla za dva boda, dva kola prije kraja možda i obezbijedila jesenju titulu, ali četi Dragana Radojičića je, čini se, važnije što je još jednom bila bolji rival od aktuelnog šampiona Crne Gore, da je 90 minuta diktirala tempo, stvorila i promašila znatno više šansi.

E sad, što se mreža domaćina zatresla samo jednom, vjerovatno je jedina zamjerka koja se može uputiti popularnim „rudarima“, uz onu za naivno primljen gol, kada su dozu nesigurnosti i neenergičnosti pokazali svi, i golman Mijatović i ostali igrači iz posljednje linije tima.

"Zašto bi bili nezadovoljni remijem u Budvi? Misli li neko da je baš tako lako pobijediti Mogren, posebno na Lugovima? Misli li neko da je lako četiri puta ove jeseni igrati sa njima i ostati neporažen? Odgovori su valjda svima jasni, pa zato i nismo razočarani, iako više ne dijelimo lidersku poziciju na tabeli.

Uostalom, oni su vodili, možda mogli i do drugog gola, kasnije smo mi uzeli stvar u svoje ruke, bili mnogo bolji, ali lopta, osim jednom na početku drugog poluvremena, nije htjela u njihovu mrežu. Mislim da je derbi bio dobar, sadržajan i dovoljno kvalitetan da zadovolji publiku na stadionu u Budvi, ali i naše navijače u Pljevljima", kaže pomoćni trener Rudara Sabahudin Bekto.

Bilo kako bilo, derbi je prošao, misli su se „slegle“, analiza urađena, greške evidentirane sa namjerom da se više ne ponove, pa su i Budvani skoro otišli u drugi plan. U prvom je pravljenje taktike kako bi se u preostale dvije jesenje utakmice osvojilo još šest bodova, i možda u posljednji čas, ko zna, uskočilo u „kožu“ lidera.

"Sada se okrećemo narednim obavezama jer želimo da pobjednički završimo jesenji dio prvenstva. Vjerujem da ćemo već u subotu pod Golubinjom savladati Petrovac, a ako se desi i da u srijedu, u posljednjem kolu, slično prođe i Mladost, moći ćemo da konstatujemo da je za nama izuzetno uspješna jesen, „začinjena“ i plasmanom u polufinale Kupa Crne Gore", zaključuje Bekto.

Bonus video: