Crna Gora sa Islandom 29. februara u Podgorici

Planirano je da Crna Gora do početka narednog kvalifikacionog ciklusa za Svjetsko prvenstvo odigra još tri prijateljske utakmice u FIFA terminima
0 komentar(a)
Simon, Foto: Savo Prelević
Simon, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2011. 15:23h

Crnogorska reprezentacija počinje pripreme za treći kvalifikacioni ciklus, a zagrijavanje kreće 29. februara kada će “sokoli” ugostiti Island na stadionu pod Goricom.

Na klupi Islanda debitovaće proslavljeni švedski stručnjak Lars Lagerbek, koji je na našem najvećem stadionu gostovao i u septembru 2007. godine (sa selekcijom “vikinga”). Švedska je tada slavila sa 2:1.

Interesantno da je Island prva zemlja koja je zvanično priznala nezavisnost Crne Gore nakon referenduma, koji je održan u maju 2006. godine.

"Odavno postoji želja dvaju Saveza da se odigra prijateljska utakmica, a sada su se stvorili i uslovi za to. Island će gostovati kod nas u februaru, dok ćemo im mi uzvratiti posjetu u naredne dvije godine" rekao je Momir Đurđevac, generalni sekretar FSCG.

Planirano je takođe da naša reprezentacija do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo odigra još tri prijateljske utakmice u terminima Fife - 1. i 5. juna, te 15. avgusta.

"Tu smo još u fazi pregovora, u planu je da početkom juna odigramo jednu utakmicu na svom terenu a jednu na strani. U prvom kvalifikacionom meču dočekujemo Poljsku, tako da ćemo u avgustu imati provjeru pred svojim navijačima. Bilo bi idealno da prije početka kvalifikacija odigramo tri prijateljska meča na svom terenu, a jedan na strani. Nije, međutim, loše ni ukoliko dva puta budemo domaćini, a dva puta gosti" zaključio je Đurđevac.

A uz Poljsku i Ukrajinu (koje su domaćini Evropskog prvenstva), rivali naše reprezentacije u kvalifikacijama za SP su još Engleska, Moldavija i San Marino.

Bonus video: