Adrović: Bitnije je što smo lideri

"Nije me htio gol u posljednja tri kola, ali nisam se opterećivao time" kazao je Admir Adrović, dvostruki strijelac na meču protiv Berana
115 pregleda 0 komentar(a)
Admir Adrović, Foto: Savo Prelević
Admir Adrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.11.2011. 19:48h

Budućnost se usamila na vrhu tabele, a njen napadač i dvostruki strijelac na posljednjem meču sa Beranama (3:1) Admir Adrović na čelu je liste najefikasnijih igrača lige. U današnjem derbiju Rudar je remizirao sa Mogrenom na Lugovima, pa podgorički tim više nije lider samo zbog uspješnije gol-razlike od pljevaljskog tima.

Zbog toga je, dakle, subotnja pobjeda nad Berancima donijela dvostruku korist “plavo-bijelima”.

Dva kola prije kraja jesenjeg dijela Budućnost ima dva boda prednosti u odnosu na Rudar, a Adrović dva gola više od golgetera Zete Žarka Koraća, koji je devet puta tresao protivničke mreže...

"Nije me htio gol u posljednja tri kola, ali nisam se opterećivao time. Bitnije je što smo nastavili pozitivnu rezultatsku seriju. Odgovara nam što su Mogren i Rudar remizirali, a potrudićemo se da u preostala dva kola osvojimo šest bodova i na pravi način završimo polusezonu" rekao je Adrović.

Iako je skromno komentarisao sopstveni golgeterski učinak, Adrović, ipak, ne može da pobjegne od statistike...

Napadač Budućnosti je 11 puta pogađao protivničke mreže, a dvostruki strijelac bio je na posljednjem meču protiv “svojih” Beranaca, te i na ranijim susretima sa Zetom i Dečićem pod Goricom.

"Od početka sam najbolji strijelac, samo što se Korać bio izjednačio sa mnom. Ostali napadači koji su pri vrhu liste strijelaca postižu golove iz penala, dok sam ih ja sve dao iz igre. To mi je posebno drago, a zbog toga imam još veće samopouzdanje. No, kao što sam već rekao - bitno je da ekipi ide dobro, jer je kolektiv ispred svakog pojedinca" dodao je najbolji strijelac lige.

Adrovićev tim sada sam odlučuje o jesenjoj kruni - lider u narednom kolu gostuje Dečiću, a potom dočekuje Lovćen u posljednjem zvaničnom meču u kalendarskoj godini.

"Jesenja kruna jeste blizu, ali moramo da završimo posao onako kako treba. Bitno je da gledamo u sebe, jer ako na pravi način uđemo u svaki meč, onda ćemo i biti prvoplasirani tim" kazao je Adrović.

Nazire se trka udvoje, jer Zeta i Mogren sada zaostaju devet bodova za liderom...

"Ne bih otpisao ni Zetu ni Mogren, ima još dosta da se igra, a liga je prilično izjednačena. Ništa nije gotovo, a ukoliko ostvarimo plan u naredna dva meča, završićemo samo pola posla" zaključio je Adrović.

Odlazak ako bude u obostranom interesu

Priče da će Admir Adrović na zimu otići iz Budućnosti mogu se čuti već neko vrijeme u neformalnim fudbalskim krugovima...Nekadašnji mladi reprezentativac je prije dolaska u Budućnost nosio dres iranskog Damaša.

"Slušam ih i ja svaki dan, ali o tom-potom. Vidjećemo, ukoliko to bude u mom i interesu kluba, zašto da ne" kazao je Adrović.

Bonus video: