Preminuo selektor Velsa Geri Spid

On je rano jutros pronađen obješen u svojoj kući, što je potvrdila i portparolka Češir policije
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2011. 13:07h

Šok na ostrvu! Fudbalski savez Velsa saopštio je da je preminuo Geri Spid selektor te zemlje.

On je rano jutros pronađen obješen u svojoj kući.

Povodom smrti bivšeg fudbalera Lidsa, Evertona, Njukasla, Boltona i Šefilda, koji je danas trebalo da proslavi 42. rođendan, FS Velsa je izdao kratko saopštenje.

“Sa puno tuge saopštavamo da je preminuo Geri Spid, selektor Velsa. Izražavamo saučešće porodici i tražimo da se poštuje njena privatnost u ovom teškom trenutku", stoji u saopštenju FS Velsa.

“U 7 sati i osam minuta policija je obaviještena o iznenadnoj smrti na adresi Hantington Čester. Policajci su pošli na lice mjesta i pronašli obješenog 42-godišnjeg muškarca. Rodbina je obaviještena i potvrđen je njegov identitet kao Geri Spid. Nema sumnjivih okolnosti smrti, a porodica zahtijeva da se ostvari na miru u ovom trenutku da tuguje”, rekla je portparolka Češir policije.

Spid se fudbalsku karijeru počeo 1988, a završio je 22 godine kasnije.

Igrao je na skoro 700 mečeva i dugo je bio rekorder po broju utakmice u Premijer ligi (535), dok ga nije srušio Dejvid Džejms.

Najveći uspjeh ostvario je 1992. godine, kada je sa Lidsom osvojio titulu.

Za selekciju Velsa je za 14 godina odigrao 85 mečeva.

Oprostio se od aktivnog igranja ljeta 2010. godine kada je preuzeo posao menadžera Šefild junajteda.

Na klupu Velsa sjeo je 14. decembra 2010. kada je naslijedio Džona Tošaka.

U tom trenutku “zmajevi” su imali četiri poraza i bili su na dnu tabele u svojoj kvalifikacionoj grupi za odlazak na EP 2012, iza Engleske, Crne Gore, Švajcarske i Bugarske.

Na svom selektorskom debiju poražen je od Irske 3:0, u prijateljskom meču na “Kupu nacija”, a onda je izgubio i prvi zvanični meč pošto je Engleska slavila u Kardifu 2:0.

Međutim, Spid je sa Velsom nakon toga pobijedio Crnu Goru, Švajcarsku i Bugarsku, kvalifikacije završio sa devet bodova, te tim doveo sa 117. na 45. mjesto na FIFA rang listi.

Vels je predvodio na ukupno 10 utakmica, po pet je dobio i izgubio.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

Bonus video: