Na kraju niko nezadovoljan

Neriješen rezultat u teškom i borbenom meču kao da je zadovoljio apetite oba trenera. Iako je domaćin imao više od igre.
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.11.2011. 08:58h

Mreže u Petrovcu nisu mirovale, ali je konačan rezultat ipak bio 0:0.

Domaći su u dva navrata pogodili gol rivala, ali je oba puta glavni arbitar Gašić, utisak je iz opravdanih razloga, poništio golove domaćih. Dva rivala tako ni u četvrtom uzastopnom meču u šampionatu nisu osjetili gorčinu poraza. Nakon svega viđenog, drugačije i nije moglo biti. Nedostajalo je pravog „šmeka“ u organizaciji napada, završnog pasa, lucidne završnice. Napadače kao da je uspavalo kašnjenje od trideset minuta zbog problema na autobusu nikšićke ekspedicije.

Neriješen rezultat u teškom i borbenom meču kao da je zadovoljio apetite oba trenera. Iako je domaćin imao više od igre.

"Nismo bili na nivou nekih ranijih partija, ali je i evidentno bilo odsustvo nekoliko standardnih igrača zbog parnih kartona, naročito u organizaciji igre. Najvažnije je da smo nastavili sa serijom pozitivnih rezultata Željeli smo sva tri boda, postigli i dva gola koja su nam poništena, ali su i gosti odigrali na rezultat. Idemo dalje, spremno dočekujem naredna iskušenja u najboljem mogućem sastavu", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Roki Marčić.

Oprezan početak donio je prvo uzbuđenje tek u 21. minutu. Pomalo „pospanu“ publiku iz sna je probudio gol Šofranca sa ivice kaznenog prostora, koji je Gašić nakon prekršaja domaćih igrača u napadu ipak poništio. Vezista Muhović je pet minuta kasnije sebi izgradio poziciju za udarac, tukao sa ivice kaznenog prostora - Lakićević se nije dao prevariti.

Nikšićani su uzvratili koji minut kasnije. Kosović je tukao glavom nakon kornera - lopta je prohujala iznad prečke. Do vođstva su mogli i domaći u smiraj prvog dijela. Dobro proigravanje Muhovića napadač Živković nije pospremio u mrežu.

"Došli smo sa namjerom da ostanemo neporaženi protiv ekipe koja je u odličnoj formi i u tome smo uspjeli. Na teškom terenu teško je bilo sprovesti sve taktičke zamisli, ali je ekipa krajnje korektno odradila posao. Nakon četiri pozitivna rezultata malo smo došli do daha, i vjerujem da ćemo i u preostala dva kola još poboljšati bodovni saldo", naglasio je pomoćni trener Sutjeske Boris Miličković.

Domaći su u 47. minutu prokockali možda i najbolju priliku. Akciju nakon kornera u koprodukciji Graovac-Zvicer na pravi način na drugoj stativi nije ispratio štoper Grbović.

Dvadeset minuta kasnije mreža golmana Lakićevića se ponovo zatresla, i ovoga puta bez faktičke potvrde od strane glavnog arbitra. Nakon dobro izvedenog prekida, neko od defanzivaca gostiju je glavom loptu poslao u sopstvenu mrežu, ali je i mladi Muhović tom prilikom igrao rukom u kaznenom prostoru Sutjeske.

Petrovac - Sutjeska 0:0

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: 200. Sudija: Darko Gašić (Podgorica). Žuti kartoni: Graovac, Šofranac, Muhović (Petrovac), Perošević (Sutjeska).

Petrovac: Popović 6,5, Radulović 6, Luković 6 (Nikezić 6), Mihailović 6,5, Grbović 6,5, Graovac 6,5, Šofranac 6,5, Muhović 6, Marković 6,5, Zvicer 6,5 (Leverda), Živković 6.

Sutjeska: Lakićević 6,5, Krivokapić 7, Perošević 7, Radović 6,5, Zogović 6,5, Pejović 6,5, Kosović 6,5 (Dževerdanović 6,5), Marić 6, Nikolić 6, Marković 6 (Daković), Todorović 6 (Karadžić 6,5).

Bonus video: