Bokelj ponovo koban za Zetu

Bokelj je ponovo poremetio pobjedničke planove timu iz Golubovaca - Kotorani su u avgustu savladali Zetu, dok su na Trešnjici osvojili bod (1:1)
0 komentar(a)
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Zeta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 27.11.2011. 09:28h

Bokelj je ponovo poremetio pobjedničke planove timu iz Golubovaca - Kotorani su u avgustu savladali Zetu, dok su na Trešnjici osvojili bod (1:1). Zeta je puno češće imala loptu u svom posjedu, izvela je i 11 kornera, ali je domaćin previše srljao i griješio, pogotovo u prvom dijelu kada nije imao rješenje u ofanzivnim zadacima. Izuzetak je lijepa akcija iz 9. minuta - Novović je tada poslužio Koraća, a napadač Zete pogodio stativu. Gosti su poveli u 18. minutu kada je Bučanin dobro reagovao nakon odbijene lopte od golmana Ivanovića i sa 10-12 metara je smjestio u mrežu (prethodno je šutirao kapiten Vujović).

Domaćin je izjednačio u šestom minutu nastavka - mladi Vujačić je nakon asistencije Peličića preciznim šutem sa 17 metara rutinski matirao golmana gostiju Petkovića. Iako je imala nekoliko povoljnih situacija da dođe do preokreta, Zeta, ipak, nije značajnije popravila ukupan, blijed utisak. Vujačić je u 59. minutu zahvatio loptu glavom nakon “slobodnjaka”, ali nije bio precizan kao osam minuta ranije.

A najbolju šansu prokockao je Burzanović, koji je u 87. minutu dobio poklon od golmana Petkovića (koji je loše ispucao loptu), ali je potom dozvolio gostujućem čuvaru mreže da se ispravi za grešku.

Na drugoj strani, malo je nedostajalo da Bučanin u 74. minutu i drugi put kazni domaćina...

"Pribojavao sam se ove utakmice zbog mentaliteta i psihe igrača. Nakon poraza od Budućnosti osjetilo se da je ekipa u psihološkom padu. A mi nemamo potencijal da dobijamo mečeve na “suvi kvalitet”, bez mnogo borbe, trčanja...Primili smo gol iz kontre, dok je u nastavku bilo bolje, ali su povoljne situacije došle kao plod stihijske igre. Bokelj je zasluženo odnio bod zbog želje, borbenosti", kazao je Rade Vešović, trener Zete.

Kotorani su ostali neporaženi, što im je nedavno uspjelo i na stadionu pod Goricom...

"Prvo poluvrijeme smo odigrali savršeno, uspjeli smo da postignemo i pogodak. Očekivali smo pritisak Zete u nastavku, tako da smo zadovoljni bodom", rekao je Bojan Usanović, pomoćni trener Bokelja.

Zeta - Bokelj 1:1

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 300. Sudija: Radoje Pajović (Podgorica). Pomoćnici: Boban Krstev (Cetinje), Nedjeljko Grubović (Bijelo Polje). Strijelci: Vujačić u 51. minutu za Zetu, a Bučanin u 18. minutu za Bokelj. Žuti kartoni: M. M. Radulović (Zeta), V. Pavićević, Bučanin (Bokelj).

Zeta: Ivanović -, M. M. Radulović 5,5, M. B. Radulović 6, Vujačić 7, Novović 6,5, Božović 6, Peličić 7, Došljak 5,5 (Kalačević), Burzanović 5,5, M. Dabić 5,5 (Orlandić 5,5), Korać 5,5.

Bokelj: Petković 6,5, V. Pavićević 6,5, Arsenijević 6,5, Todorović 6,5, Videkanić 6,5, Radenović 6 (Kaluđerović), Junčaj 6, Banda 5,5 (I. Pavićević), Jovanović 5,5, Bučanin 6,5 (Stojanović), Vujović 6.

Bonus video: