Simović: Pobjeda bi nas vratila u trku

"Spremni smo da posle duže vremena odigramo dobar meč, a nadam se da ćemo da ga dobijemo" kazao je Janko Simović, štoper Mogrena.
70 pregleda 0 komentar(a)
Janko Simović, Foto: Zoran Đurić
Janko Simović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.11.2011. 19:28h

Derbi sa Rudarom na Lugovima pokazaće da li je četa Branislava Milačića spremna da se makar donekle vrati u trku za titulu, te da li može da pomrsi računicu Pljevljacima koji su slavili u ljetošnjem derbiju pod Golubinjom, a potom eliminisali Budvane i u četvrtfinalu Kupa. Budvanima, dakle, ne bi smjelo da fali motiva iz više razloga...

A jedan od njih je i što će Budućnost nakon današnjeg trijumfa nad Beranama prenoćiti na “plus deset” u odnosu na šampiona. Rudar trenutno ima tri boda manje od lidera sa kojim već nekoliko kola dijeli prvu poziciju...

"Poslije okršaja Budućnosti i Mogrena, ovo je najveći derbi crnogorskog fudbala. Pobjedom bismo ostali u trci za titulu, dok bismo porazom izgubili šanse. Spremni smo da posle duže vremena odigramo dobar meč, a nadam se da ćemo da ga dobijemo. Biće teško, gosti su u boljoj formi. Ne možemo da im prijetimo, ali imamo šansi. Imaćemo i veliki motiv, a sjutrašnji meč se i direktno prenosi na televiziji" ističe Janko Simović, štoper Mogrena.

Budvanima je u svježem sjećanju ubjedljiv poraz u prvom meču četvrtfinala Kupa (1:4) na Lugovima. Nakon toga nije bilo golova u revanšu u Pljevljima, koji je bio samo formalnost. “Žuti” su takođe i u prvenstvenom okršaju pod Golubinjom kapitulirali, poraženi sa 2:0.

Mogren, dakle, ima priliku da u finišu jesenjeg dijela prekine dominaciju Pljevljaka...

"Veliki su nam dužnici. Vjerujem da možemo da im se revanširamo, da pokažemo sve šta znamo. Mislim da imamo kvalitet. Slično je bilo i pred derbi protiv Budućnosti, kojeg smo uspjeli da riješimo u svoju korist. Imamo i motiv više, jer niko od nas ne bi volio da ispadnemo iz trke za titulu" dodao je Simović.

Defanzivac Budvana smatra, međutim, da njegova ekipa ne smije da krene grlom u jagode...

"Mislim da Rudaru odgovaraju samo tri boda, očekujem otvorenu igru sa obje strane. Možda je, međutim, pametnije da ih malo sačekamo, a ne da odmah jurnemo. To smo učinili u Kupu, pa smo primili četiri gola. Vidjećemo, uostalom, kako će se odvijati utakmica. Raduje što u posljednjih nekoliko mečeva nismo primili gol. To je veliki plus, a nadam se da će tako biti i protiv Rudara" zaključio je Simović.

Budvani ne mogu da računaju na povrijeđenog vezistu Mirkovića.

Mogren - Rudar

Budva - Stadion Lugovi. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Srđan Korać (Bar). Početak u 13 časova (TV prenos).

Mogren (4-3-2-1): Šćekić - Lakić, Simović, Batak, Radišić - Tatar, Kapisoda, Matić - Đorđević, Vujović - Bakić.

Rudar (4-3-2-1): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Adžić, Alić - Brnović, Sekulić, Igumanović - I. Jovanović , Ivanović - Stojanović.

Bonus video: