Spokojni makar jednu noć: Budućnost spava na plus tri

"Lijepo je prenoćiti sa tri boda prednosti, odgledaćemo utakmicu na miru, ali šta god da se desi, mi vodimo računa o sebi i nastojimo da ispunimo naš plan", kaže Radulović
0 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2011. 18:26h

Nakon pet sedmica "zagrljaja" sa Rudarom Budućnost napokon može da odahne, pa makar taj spokoj trajao samo do sjutra popodne - Podgoričani su savladali Berane (3:1) i na čistini prvog mjesta, sa tri boda prednosti, čekaju sjutrašnje gostovanje najvećeg rivala u Budvi.

"Lijepo je prenoćiti sa tri boda prednosti, odgledaćemo utakmicu na miru, ali šta god da se desi, mi vodimo računa o sebi i nastojimo da ispunimo naš plan. Nema razloga da se bilo čemu opterećujemo, mi smo od trećeg kola prvi na tabeli i cijeli prvi dio sezone traje jurnjava za nama", prokomentarisao je trener Budućnosti.

Utakmica sa oslabljenim Berancima bila je toliko lagana i jednostavna za Podgoričane da samo može da se konstatuje da su "plavi" nakon neizvjesnosti protiv Grblja u finišu, uprkos 3:1, te remija nesrećnog remija sa Bokeljom, napokon bez stresa odradili jedan domaći meč.

Sve vrijedno pomena stalo je od 20. do 42. minuta. Domaći su poveli zahvaljujući poklonu rezervnog golmana gostiju Šabanovića i realizacije Radonjića, gosti reagovali preko nezaobilaznog Lalevića (a koga bi drugog?), nakon čega je najbolji strijelac lige Admir Adrović protiv svojih Beranaca prekinuo seriju od tri meča bez pogotka i sa dva lijepa gola, oba nakon centaršuteva Marka Vukčevića, odveo utakmicu u relaksirajuće drugo poluvrijeme.

Nije se očekivalo da će biti neizvjesnosti, ali i nije da će biti tako nezanimljivo - Budućnost je otaljavala posao, a Beranci se čuvali za naredne, po njih mnogo bitnije mečeve. Šanse Radunovića i Rotkoviću u samom finišu bila su jedina prava dešavanja.

"Igrali smo bez pet standardnih prvotimaca, a nama je previše čak i kada nam fali samo jedan fudbaler. Svaki gol smo primili nakon grešaka odbrane, a prvi nakon kiksa golmana. Pokušali smo i odvje da igramo našu pas igru, ali protiv Budućnosti to nije baš tako jednostavno. U drugom poluvremenu smo se malo pričuvali kako se ne bi dogodila neka kanonada", kazao je trener Berana Slobodan Đukić, predočivši plan:

"Sada igramo kod kuće sa Zetom i Bokeljom. Makar četiri boda iz ta meča omogućila bi nam da mirnije uđemo u drugi dio sezone".

Dan prije meča pod Goricom su ukazivali na probleme sa realizacijom, a juče to nije bio problem - od pet velikih šansi, Budućnost je realizovala tri. Kao i obično, trener Radulović nije bio do kraja zadovoljan.

"Ova utakmica nije bila tako glatka kao što na kraju izgleda. Bilo je stvari u našoj igri koje zaslužuju analizu".

Vjerovatno je mislio na detalj iz 35. minuta, kada je odbrana zaspala na jednu "balon loptu" upućenu sa protivničke polovine, a Lalević se iskrao majstorski i postigao izjednačujući gol.

Ipak, dilema je trajala samo dva minuta, kada je proradila "transferzala" Marko Vukčević-Adrović. Vukčević je počeo meč umjesto lakše povrijeđenog Orahovca i dao veliki doprinos filigrantski preciznim centaršutevima - prvi je bio nešto visočiji, tačno Adroviću na glavu, a drugi po zemlji nakon solo-prodora.

"Ne smije da nas uspava ovih 3:1. Predstoji nam teško gostovanje u Tuzima i tri dana kasnije meč sa Lovćenom. Liga je ujednačena, ali je naš plan da osvojimo svih šest bodova", dodao je Radulović.

Drugi meč zaredom Draško Božović nije bio ni na klupi za rezerve. Kakav paradoks - igrač koji je prije mjesec i po odigrao cijeli meč za reprezentaciju protiv Švajcarske u Bazelu, nije ni na klupi u domaćoj ligi.

"Teško je nositi dres Budućnosti. Draško je u maloj krizi, što je i normalno jer nije prošao pripreme. Nije na klupi, jer mu čuvamo integritet. Ako nije u prvih 11, onda ne treba da sjedi na klupu", kazao je Radulović.

Budućnost - Berane 3:1

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 1,000. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Milutin Đukić i Đorđije Ražnatović (Cetinje). Strijelci: Radonjić u 20, Adrović u 37. i 42. minutu za Budućnost, Lalević u 35. minutu za Berane. Žuti kartoni: Raičević, Bojović, Tomović (Berane).

Budućnost: Agović 6,5, Padović 6,5, Cicmil 6,5, Peković 7, Radunović 7, Flavio 6,5, N.Vukčević 7,5, M.Vukčević 7,5, Bošković 6,5, Radonjić 7, Adrović 8.

Berane: Šabanović 5, Peličić 5,5, M.Šćekić 5,5, A.Šćekić 6,5, Rugovac 5,5, Vučinić 6, Raičević 6, Bojović 5,5 (Milanović), Tomović 5,5 (Babača), Zejnilović 6, Lalević 7.

Bonus video: