Brnović: Razumijem Mirka, ali bi mi bilo žao ako se povuče

"Mirko zna kolliko ga poštujem kao igrača i kao ličnost i među nama ne može biti bilo kakvih nesporazuma"
0 komentar(a)
Brnović Vučinić, Foto: Savo Prelević
Brnović Vučinić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2011. 15:17h

Nakon ispovijesti kapitena fudbalske reprezentacije Mirka Vučinića u intervjuu „Vijestima“, u kojem nije isključio mogućnost da ubuduće ne nastupa za reprezentaciju, zbog uvreda sa tribina nakon revanša sa Česima, te kritika na račun njegove igre, danas se oglasio selektor Branko Brnović.

Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Prateći medijske priče prethodnih dana, neko ko nije upoznat sa fudbalskim prilikama u Crnoj Gori stekao bi utisak da je naša reprezentacija zauzela posljednje mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Da li zaista treba podsjećati da je Crna Gora do posljednjeg trenutka bila u igri za odlazak na Euro, da smo baraž izborili protiv pobjednika grupe selekcije Engleske prije samo mjesec dana. Fudbal nas je zbližio, ujedinio i teško je povjerovati da neko poslije takvih trenutaka trenutnu situaciju vidi kao kraj fudbala u Crnoj Gori.

Crna Gora je u prethodnom kvalifikacionom ciklusu ostvarila veliki rezultat, a predvodnik tog tima bio je kapiten Mirko Vučinić. Mirko je dao ogroman doprinos našim rezultatima i iskreno bi mi bilo žao ukoliko se ne ubuduće ne bi odazivao na reprezentativne pozive.

Kao bivši igrač i reprezentativac potpuno ga razumijem – teško je nositi se sa uvredama i zvižducima kada toliko daš svojoj zemlji, ali vjerujem da će Mirko poslije ovih kritika biti jači i da će predvoditi našu selekciju i u iskušenjima koja predstoje. On je mlad igrač, pred njim je tek prava klupska i reprezentativna karijera.

Tačno je da smo u pojednim situacijama različito gledali na neke sitnice, ali toga ima u svakoj ekipi. Mirko zna kolliko ga poštujem kao igrača i kao ličnost i među nama ne može biti bilo kakvih nesporazuma. Ipak, treba ispoštovati svaku njegovu odluku. Poslije svega što je dao našem timu, on je to i zaslužio, a ja sam siguran da će svoju odluku donijeti u interesu reprezentacije. Mirko može još mnogo toga da uradi za nacionalni tim i donese još mnogo radosti našim navijačima.

Igrači znaju da sam uvijek otvoren za razgovor sa njima, u bilo koje doba dana i noći mogu da mi otvoreno kažu šta misle. U stalnoj sam komunikaciji sa njima i znam da svi jedva čekaju novo okupljanje, da su odlučni da potvrde kakvu snagu naš kolektiv ima. Mislim da smo to pokazali i protiv Engleske i protiv Češke u Podgorici, naročito u drugom poluvremenu pomenutih utakmica. Tada se govorilo kako smo pokazali možda i najbolju igru od postanka reprezentacije, da je nedostajalo samo malo sreće za novi podvig, da smo ljubimci nacije...

Zato moram priznati da ne razumijem ovoliko nezadovoljstvo našim rezultatima i igrama, ali poštujem tuđe mišljenje i svačije pravo da ga iznese. Vrijeme je da završimo priču o tome što je bilo i šta je moglo biti, jer se prošlost ne može promijeniti. Očekju nas nove kvalifikecije, novi protivnici i želim da razmišljam samo o tome.

Uvjeren sam da je naša budućnost svijetla, da će momci potvrditi ono što svi znamo – da dosadašnji rezultati nisu bili slučajni. Vjerujem da ćemo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu osvojiti makar drugo mjesto i ponovo obradovati naciju. Naša ekipa ima kvalitet za to", navodi se u saopštenju Branka Brnovića.

Bonus video: