Deset golova Ivana Boškovića na 10 mečeva!

"Osvajanjem Kupa Azije i plasmanom na drugu poziciju u prvenstvu izborili smo pravo da igramo Ligu šampiona Azije, što je velika stvar za klub", kaže Bošković.
59 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Bošković, Foto: Www.fcnasaf.uz
Ivan Bošković, Foto: Www.fcnasaf.uz
Ažurirano: 26.11.2011. 11:28h

Ivan Bošković je prije dvije godine postavio rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni u Crnogorskoj ligi (čak 28), a sada u dalekom Uzbekistanu dokazuje da ta impresivna cifra nije bila rezultat slabosti domaćeg šampionata, već mnogo više sjajnog golgeterskog umijeća nekadašnjeg napadača Sutjeske, Budućnosti i Grblja.

Boškovićev Nasaf je u nedavno završenoj sezoni uradio ono što je u prethodnih pet godina bilo nezamislivo, razbio je neprikosnoveni dvojac Bunjodkor-Pahtakor, koji je donedavno harao uzbekistanskim fudbalom.

A plasman na drugu poziciju u prvenstvu čak je i sasvim prosječan rezultat u odnosu na ono što su Bošković i drugovi uradili na međunarodnoj sceni. Nasaf je prije 20-ak dana osvojio Kup Azije, drugo po jačini azijsko takmičenje, odmah nakon Lige šampiona.

Boškovićev učinak u azijskom pandanu Lige Evrope bio je briljantan - 10 golova na 10 utakmica!

"Ovo je najbolja sezona u istoriji kluba, drugo mjesto u prvenstvu, plasman u finale Kupa Uzbekistana gdje smo izgubili od Pahtakora, te iznad svega osvajanje Kupa Azije, su rezultati koji su oduševili navijače", kaže Bošković za “Vijesti”.

U finalu Kupa Azije Nasaf je savladao Al Kuvajr rezultatom 2:1. A jednako teško kao finale, bio je polufinalni dvomeč sa Al Vihdatom iz Jordana. Nakon pobjede Nasafa u prvom meču 1:0, Jordanci su u revanšu takođe poveli, ali je Bošković golom u nastavku otklonio sve dileme.

"Bio je pakao na tribinama, 40 hiljada navijača je nosilo domaći tim, nikad nisam igrao u takvom ambijentu", priča Bošković.

Kaže da mu nije sve krenulo kako treba, neposredno nakon što je došao Uzbekistan zaradio je povredu.

"Nije mi bilo lako, ali je trener Anataloj Demjanenko, Ukrajinac, nekadašnji trener Dinamo Kijeva i leganda sovjetskog fudbala, vjerovao u mene. On me je i doveo u Nasaf. Drago mi je što sam mu vratio sa mnogo bitnih golova koje sam postigao".

Bošković ima ugovor sa Nasafom još jednu sezonu. Sve su prilike da predstoji još zanimljivija godina.

"Osvajanjem Kupa Azije i plasmanom na drugu poziciju u prvenstvu izborili smo pravo da igramo Ligu šampiona Azije, što je velika stvar za klub", kaže Bošković.

Darko Marković i Bojan Kaljević su već nastupali u uzbekistanskom šampionatu, a trener Pahtakora bio je i aktuelni trener Budućnosti Miodrag Radulović. Sada je na redu Bošković.

"Uzbekistanski fudbal je u velikoj ekspanziji, što je i mene iznenadilo. Njihova reprezentacije je vrlo blizu tome da se plasira na Mundijal u Brazilu, prva je u grupi ispred Japana, što govori dovoljno", zaključuje Bošković.

Bonus video: