Budućnost bježi iz čeličnog zagrljaja?

"Najvažnije je da mi odradimo posao i sve će doći na svoje mjesto. Možda čak i do kraja prvog dijela sezone, jer Rudar ima teži raspored od nas" kaže bek Budućnosti Risto Radunović.
0 komentar(a)
Berane - Budućnost, Foto: Vesko Belojević
Berane - Budućnost, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 25.11.2011. 19:20h

Fudbaleri Budućnosti pokušaće danas protiv Berana da urade ono što je do njih - da pobjedom zadrže prvo mjesto na tabeli, ali i vjeruju da će se desiti ono što nije do njih – da će se napokon osloboditi čeličnog zagrljaja Rudara i tako ostati usamljeni na vrhu, dva kola uoči kraja jeseni.

Bodovni egal između dva vodeća kluba traje već 40 dana i mečevi 15. kola daće odgovor na pitanje da li će se konačno poremetiti ova ravnoteža. Budućnost ima lakši posao, dočekuje Berane, i u slučaju pobjede pritisak će biti na Rudaru, koji u nedjelju gostuje Mogrenu u Budvi.

Ipak, prema jučerašnjoj pres konferenciji, pod Goricom se ne opterećuju previšerezultatima konkurenta, svjesni da će sve doći na svoje samo ako oni budu pravi. Lagana pobjeda u Zeti prošle nedjelje, na istom terenu na kojem je Rudar primio četvorku, Podgoričanima je samo dodatno povećala samopouzdanje.

"Najvažnije je da mi odradimo posao i sve će doći na svoje mjesto. Možda čak i do kraja prvog dijela sezone, jer Rudar ima teži raspored od nas. Gostuje Mogrenu, a igra i sa Petrovcem, koji je i nama zakinuo bodove" kaže lijevi bek Budućnosti Risto Radunović.

Slično razmišlja i pomoćni trener Budućnosti, Radisav Dragićević.

"Prognoze su nezahvalne, jer ko se nadao da ćemo prije dva kola i mi i Rudar ispustiti bodove na domaćem terenu? Pokazalo se ono što smo znali i na početku sezone, da ćemo u Rudaru imati ozbiljnog konkurenta, što je svakako dobro za crnogorski fudbal. Mi kao i uvijek idemo utakmicu po utakmicu, sada ne razmišljamo dalje od meča sa Beranama" .

Iako su apsolutni favoriti, Podgoričani ne potcjenjuju protivnika kojeg su u posljednjem međusobnom duelu pod Goricom (prije dvije godine) dobili golom u 90. minutu.

"Spremamo se za dosta tešku utakmicu, jer je gostima značajan svaki bod i doći će ovdje da trče i da se bore. Očekujemo, takođe, da će protivnik biti defanzivno orjentisan, pa smo tokom sedmice uvježbavali varijante da ih što bolje i što lakše probijemo" komentariše Dragićević.

Po njemu, dovoljno će biti da fudbaleri ponove odnos prema igri koji su imali prije pet dana protiv Zete.

"Ako budemo imali takav pristup, zaista vjerujem da su male šanse da ne osvojimo tri boda!" poručio je Dragićević.

Đikanović je zbog povrede neizvjestan uoči sjutrašnjeg meča, dok bi Orahovac i Peković (takođe imali lakše povrede) trebalo da budu spremni.

"Vjerujem da naša pobjeda neće doći u pitanje. Imamo obavezu prema navijačima, ali i obavezu zbog prvog mjesta na tabeli" kaže Radunović.

Desetkovanim Berancima ostala nada

Beranci stižu u Podgoricu desetkovani neigranjem Akovića, Lutovca, Rajkovića i Cimbaljevića, dok je neizvjestan nastup Vučinića. No, sve i da nije tako Budućnost bi bila u prednosti, pogotovo pred svojima navijačima...

"Budućnost je favorit, ali odigraćemo hrabro, daćemo sve od sebe iako smo značajno oslabljeni. Nije lako, ne možemo da računamo na golmana i praktično čitavu odbranu. Uprkos tome, vjerujem da ćemo pružiti jak otpor. Vidjećemo, možda i da se nadamo da možemo da učinimo nešto više" rekao je Marko Lalević, kapiten Berana.

Bonus video: