Brnović kao Kranjčar: Napašćemo 2. mjesto

"Napašćemo drugu poziciju i nadam se da ćemo to ostvariti”, rekao je selektor Branko Brnović.
0 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.11.2011. 14:05h

Delegacija Fudbalskog saveza Crne Gore, predvođena predsjednikom Dejanom Savićevićem i selektorom Brankom Brnovićem, sjutra će na sastanku u hotelu "Sofitel Viktorija" u Varšavi pokušati da sa predstavnicima ostalih reprezentacija grupe H dogovori raspored i termine kvalifikacija za Mundijal 2014. godine.

Time će i zvanično početi „operacija Brazil“, šest dana nakon Savićevićeve objave da Brnović ostaje selektor, uprkos loše odrađenom baražu.

U slučaju dogovora sa predstavnicima Fudbalskih saveza Engleske, Ukrajine, Poljske, Moldavije i San Marina, novi važni datumi crnogorskog reprezentativnog fudbala biće poznati 10 mjeseci prije početka kvalifikacija. Znaće se kada ponovo dolaze Englezi, kada će crnogorski navijači opet putovati na Vembli, kada će u Podgoricu gostovati Ukrajina i Poljska...

Jasno, predstavnici crnogorske kuće fudbala putuju u Varšavu sa određenim željama, vjerovatno će tražiti način da Crna Gora otvori kvalifikacije nekom lakšom utakmicom, recimo protiv San Marina ili Moldavije. Ali, kako će sa sličnim željama doputovati i ostali (moćniji) Savezi, poput engleskog ili ukrajinskog, u Varšavi se očekuje prava „šahovska partija“.

Nije isključeno da posreduje Fifa, kao što je bio slučaj u prošlim kvalifikacijama (Uefa), što će se desiti ukoliko se šest reprezentacija ne dogovore oko rasporeda i termina odigravanja utakmica. Crna Gora je voljom žrijeba dobila idealan raspored u prošlim kvalifikacijama, ali je situacija tada bila drugačija – Vučinić i društvo krenuli su iz petog šešira i nisu bili favorit ni protiv jednog tima, a sada su kao drugorangirani favorit protiv makar dvije reprezentacije.

Osim Savićevića i Brnovića, delegaciju FSCG predstavljaće gensek Saveza Momir Đurđevac i šef međunarodnog odjeljenja Milovan Đukanović.

A neposredno prije polijetanja za Poljsku, Branko Brnović je agenciji MINA izjavio isto što i njegov prethodnik Zlatko Kranjčar februara prošle godine, takođe u Varšavi:

"Napašćemo drugu poziciju i nadam se da ćemo to ostvariti”, rekao je Brnović.

Crnogorski selektor pričao je i o drugim planovima, prije svega o pronalasku novih igračkih rješenja na bočnim pozicijama...

"Radi se o lijevom boku u napadu i desnom i u odbrani i u napadu. Kada se povrijedi Savo Pavićević onda moramo da (Stefana) Savića stavljamo na desnog beka - objasnio je Brnović, konstatujući da je Crna Gora nakon povrede Branka Boškovića slabija je u igri po bokovima.

On je kazao da Crna Gora sa igračima koji su sada u reprezentaciji i nekoliko novih fudbalera može da postigne dobar rezultat u kvalifikacijama za Svjestko prvenstvo. Na pitanje da li već ima u vidu nekog od igrača iz mlade reprezentacije, Brnović je rekao da ima u vidu dosta fudbalera, ali da je rano da govori o imenima.

"Ima mladih igrača kao i nekoliki njih koji igraju vani. Imena ima i polako ćemo da sastavljamo reprezentaciju koja će igrati zapaženu ulogu u kvalifikacijama. Moguće je da će uskočiti najviše četiri nova imena", rekao je Brnović.

Selektor je istakao da će najvjerovatnije zadržati isti stručni štab, odnosno da ćemu u radu sa reprezentacijom pomagati Savo Milošević, Anto Drobnjak, Radisav Dragićević i Dragoje Leković.

Bonus video: