Roma opet želi Stefana Savića

Pitanje je da li je prekasno da Roma sada ispravi ono što je propustila prije nekoliko mjeseci, kada je Mančester siti bio konkretniji i brži
0 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Reuters
Stefan Savić, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2011. 13:39h

Roma će u januaru opet pokušati da angažuje crnogorskog fudbalera i jednog od najtalentovanijih defanzivaca u Evropi, Stefana Savića, pišu italijanski mediji.

Luisu Enrikeu potreban je defanzivac, nakon što je otkriveno da će Nikolas Burdiso morati da pauzira čak sedam mjeseci zbog povrede ligamenata koljena.

Rimski kljub je i ljetos bio zainteresovan za 20-godišnjeg Mojkovčanina, ali je Mančester siti bio i konkretniji i brži. Italijanu Robertu Manćiniju nije bilo teško da plati sedam miliona eura kako bi supertalentovanog fudbalera doveo u tim koji je trenutno engleski i evropski hit.

I pitanje je da li je prekasno da Roma sada ispravi ono što je propustila prije nekoliko mjeseci, iako italijanski mediji smatraju da bi ista cijena po kojoj je Savić prešao iz Partizana u Siti bila prihvatljiva za "vučicu".

Manćini ove sezone sjajno dozira minutažu crnogorskom reprezentativcu i ne libi se da mu ukaže šansu i u veoma važnim mečevima. Takav je bio onaj protiv Viljareala na "Madrigalu" u prošlom kolu Lige šampiona kada je Siti pobjedom napravio veliki korak ka drugoj fazi, takav je bio i onaj protiv Vest Bromviča u prvenstvu kada su "građani" sačuvali pet bodova više od Mančester junajteda.

Iako je stigao u tim ispunjen zvijezdama, Savić u Sitiju ima otprilike istu minutažu kakvu je prve godine u Junajtedu imao Nemanja Vidić, trenutno jedan od najboljih centralnih bekova na svijetu.

Manćini, dakle, ima velike planove sa Savićem, a novi interesovanje Rome biće očigledno samo pucanj u prazno...

Bonus video: