Roma - Liverpul, Klop: Došli smo da se borimo za naše snove i našu istoriju

"Vidite, navijači Rome vjerovatno misle da mogu da pobijede 3:0, ali to je pakleno teško. Ne kažem da je gotovo, ali moramo da budemo realni. Naša prednost je velika, a mi smo došli ovdje da bismo se plasirali u finale. Došli smo da se borimo za naše snove i to sam rekao igračima", kazao je Njemac
58 pregleda 0 komentar(a)
klop, Foto: Reuters
klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.05.2018. 18:42h

Fudbaleri Liverpula izlaze na "Olimpiko", na revanš polufinala Lige šampiona protiv Rome, da se bore za svoje snove, kazao je trener Jirgen Klop.

Njegov tim ima velikih 5:2 sa "Enfilda", ali dvoboj nije odlučen. Međutim...

"Vidite, navijači Rome vjerovatno misle da mogu da pobijede 3:0, ali to je pakleno teško. Ne kažem da je gotovo, ali moramo da budemo realni. Naša prednost je velika, a mi smo došli ovdje da bismo se plasirali u finale. Došli smo da se borimo za naše snove i to sam rekao igračima", kazao je Njemac.

Liverpul je u prvom meču vodio 5:0, ali su dva kasna gola Rome zakomplikovala revanš...

"Ono što je sigurno - naš rival mora da rizikuje, da mnogo rizikuje. Mi moramo da iskoristimo njihovu situaciju. To znači da budemo spremni na nalete, ali i da budemo spremni da reagujemo kada nam njihova igra i raspored ostave prostor da napadnemo. Koncentracija je ključ - u odbrani, u završnom pasu i realizaciji", kazao je Klop.

Rim je jedno o kultnih mjesta za navijače Liverpula - u "vječnom gradu", prije 34 godine, "redsi" su pobjedom nad Romom, nakon izvođenja penala, osvojili Kup šampiona.

"Ne vidim kakve veze ima to što su naši djedovi uradili sa tim što mi radimo danas. Istorija postoji da bi oni koji su bili njen dio pričali o njoj, a nasljednici se ponosili. Mi se ponosimo što smo dio ovog kluba, ali mi pišemo našu istoriju. Mi želimo da igramo dobar fudbal, najbolji što možemo, pa ćemo da vidimo kakav će ishod da bude", zaključio je Klop.

Bonus video: