Neustrašivi Siti u grotlu „San Paola”

"Napoli je jak kod kuće, znam koliko je teško igrati na tom stadionu. Ako želimo trijumf moramo da odigramo perfektnu utakmicu", jasan je Manćini
0 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Reuters
Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.11.2011. 20:28h

Bajernu je dovoljan i bod protiv Viljareala na „Alijanc areni” da kolo prije kraja obezbijedi plasman u osminu finala Lige šampiona.

Međutim, ako se zna za kvalitet Bavaraca, kao i loše partije španskog tima u elitnom društvu ove sezone (ima sva četiri poraza) onda je jasno da bi sve osim trijumfa čete Jupa Hajnkesa bila senzacija.

"Ne želimo samo da odemo u osminu finala, cilj nam je i da budemo prvi. Do sada smo u Ligi šampiona odradili veliki posao, bilo bi dobro kada bi ga i dovršili na pravi način", rekao je Hajnkes.

Bajern je u malom padu forme, prije dva dana je i poražen od Borusije iz Dortmunda u derbiju Bundes lige.

Kapiten Filip Lam je nešto slabiji period Bavaraca povezao sa povredom Bastijana Švajnštajgera.

"Bastijan nam puno fali. Nedostaju nam njegovo iskustvo i klasa na terenu, kao i pas igra po kojoj je prepoznatljiv", kazao je Lam.

U isto vrijeme, Napulj će da bude poprište okršaja koji će vjerovatno da otkloni dilemu oko drugog putnika u osminu finala iz grupe A - Napoli na rasprodatom „San Paolu” čeka Mančester siti.

"Svi pričaju o budžetu Sitija, o tome da je na nivou Barse, Reala ili Čelzija. Nas to ne zanima, hoćemo da sve vidimo na terenu. Znamo protiv kakve ekipe igramo i ako pobijedimo biće to zaista pravi podvig", rekao je trener Napolitanaca Valter Mazari.

„Građani” trenutno imaju dva boda više od Napolija - dovoljno da odigraju miran meč na jugu Italije.

Siti je u subotu savladao Njukasl u Premijer ligi, a Roberto Manćini je upozorio igrače da im se ne piše dobro u Italiji ako budu igrali kao protiv „svraka”.

"Napoli je jak kod kuće, znam koliko je teško igrati na tom stadionu. Ako želimo trijumf moramo da odigramo perfektnu utakmicu", jasan je Manćini.

Za Napoli ovaj meč možda i ne dolazi u baš idealnom momentu, jer je slavio samo jednom u posljednjih sedam utakmica u svim takmičenjima.

Real dočekuje zagrebački Dinamo, a očekuje se da Nuri Šahin prvi put zaigra od prvog minuta u dresu Reala.

"Ne znam da li sam spreman za cijelu utakmicu, ali želim da igram. Ne bojim se pritiska, za igranje u Realu sam se spremao od malih nogu", rekao je 23-godišnji turski as, koji je nedavno protiv Osasune igrao samo 15 minuta.

Zagrebački „modri” nakon četiri kola nemaju ni bod, ali nijedan dati gol u Ligi šampiona.

"Spremni smo da ih prebijemo, onako kako oni biju Barsu", poručio je vezista Dinama Jerko Leko.

Mančester dočekuje Benfiku i želi da završi priču oko plasmana među 16 najboljih ekipa, kao i Inter koji gostuje Trabzonsporu. Turski tim je na startu Lige šampiona šokirao milanskim tim pobjedom od 1:0.

GRUPA A - SJUTRA

Bajern - Viljareal 20.45

Napoli – Mančester s. 20.45

GRUPA B

CSKA Moskva – Lil 18.00

Trabzonspor-Inter 20.45

GRUPA C

Lion – Ajaks 20.45

Real Madrid – Dinamo 20.45

GRUPA D

Mančester j. – Benfika 20.45

Ocelul - Bazel 20.45

SRIJEDA - GRUPA E

Bajer - Čelzi

Valensija - Genk

GRUPA F

Marsej - Olimpijakos

Arsenal - Borusija D.

GRUPA G

Zenit - APOEL

Šahtjor - Porto

GRUPA H

Milan - Barselona

BATE - Plzenj

Bonus video: