Gece pregazio Bavarsku

„Ne sjećam se kada je Njemačka imala ovakvog igrača”, rekao je bivši as „milionera” Matijas Zamer
0 komentar(a)
Gece, Foto: Beta/AP
Gece, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.11.2011. 17:33h

Tokom sezone je uglavnom bio na udaru javnosti jer ne pokazuje sav svoj talenat na terenu. Nakon meča između Bajerna i Borusije kritičari su se umirili - Mario Gece je riješio meč u Minhenu i opet skrenuo pažnju na sebe, sada svi opet vjeruju da je najveći potencijal u svjetskom fudbalu.

„Ne sjećam se kada je Njemačka imala ovakvog igrača”, rekao je bivši as „milionera” Matijas Zamer.

Kolo su obilježili i golmani Fiorentine i Lacija Artur Boruc i Federiko Marketi, kao i desni bek Liverpula Glen Džonson koji je riješio derbi protiv Čelzija na „Stemford bridžu”.

GOLMANI

Kasiljas (Real Madrid) - Real se u Valensiji tresao kao nijednom ove sezone. Kapiten je, međutim, uvijek bio tu, a u posljednjem napadu mu je pomogao i Iguain koji je odbranio čist gol.

Marketi (Lacio) - italijanski mediji su istakli da je „bio bombardovan” u Napulju. Izašao je kao junak iz derbija, Napolitanci su se hvatali za glavu šta je sve branio...

Boruc

Boruc (Fiorentina) - Milan je uradio sve šta je trebalo na „Frankiju”, ali nije bilo šanse da Poljak dozvoli da lopta uđe u mrežu.

ODBRANA

Pike (Barselona) - vratio se nakon povrede i odradio posao bez greške - držao je odbranu, a stigao je i da postigne prvi gol protiv Saragose.

Džonson (Liverpul) - šokirao je „Stemford bridž” samo četiri minuta prije kraja. Navijači „redsa” su konačno imali razloga da slave najskupljeg defanzivca u istoriji kluba.

Nastasić (Fiorentina) - nisu čelnici „viole” tek tako potrošili više od dva miliona da ga dovedu iz Partizana, iako za beogrdski klub nije odigrao nijedan zvanični meč. Protiv Milana je bio starter, umio je da izađe na kraj sa Ibrahimovićem, Patom, Robinjom...

Salihamidžić (Volfsburg) - Magat ga je želio u timu, a ovaj mu je protiv Hanovera vratio sa dva gola. Bosancu prija njemački fudbal.

SREDINA

Ćavi Alonso (Real Madrid) - njegovi kvaliteti nisu toliko uočljivi običnom navijaču. Međutim, podatak da je nezamjenjiv kod Žozea Murinja i Visentea del Boskea govori sve o njemu.

Pjanić (Roma) - Luis Enrike je pogodio sa njim - bivši vezista Liona igra sve bolje i bolje.

Gece (Borusija Dortmund) - nakon spektakularne igre u Minhenu navijači Bajerna ga žele još više. Najveći biser njemačkog fudbala je riješio derbi i potpuno otvorio prvenstvo.

Kutinjo

Kutinjo (Inter) - glumio je Snajdera u meču sa Kaljarijem i odigrao bolje nego što to radi Holanđanin u posljednje vrijeme. Interu možda ne ide, ali makar ima budućnost sa mladim Brazilcem.

Pitroipa (Ren) - tim koji pobijedi Lion na „Žerlanu” vrijedi puno. Pitroipa nije prošao u Hamburgeru, ali u Francuskoj igra najbolji fudbal u životu.

Song (Arsenal) - Arsenal pobjeđuje u kontinuitetu, a vezni red djeluje sve bolje. Kamerunac je sada nezamjenjiv kod Arsena Vengera.

NAPAD

Benzema (Real Madrid) - postao je Murinjov ratnik, ova sezona mu je možda i najbolja u karijeri.

Denis (Atalanta) - Napoliju nije valjao, Udineze ga se lako odrekao... U Atalanti dokazuje da mu leži italijanski fudbal - najbolji je strijelac Serije A sa devet golova.

Van Persi (Arsenal) - impresionira lakoća kojom postiže golove. Spreman je da obori sve rekorde u engleskom fudbalu.

Ernandes (Mančester junajted) - Junajted je kontrolisao stvari u Velsu, pa mu je i jedan bljesak Meksikanca bio dovoljan za tri boda.

Soldado

Soldado (Valensija) - dva gola su sasvim dovoljna da Realu dokaže da je za njega u prošlosti bilo mjesta u Madridu.

Matri (Juventus) - on je već postao nedodirljiv u timu Antonija Kontea.

Bonus video: