Adrijano dao gol nakon 17 mjeseci

"Ovaj gol mi je izuzetno važan. Nakon više od godinu bez pogotka teško je opisati osjećaj kad zatreseš mrežu u ovakvoj situaciji", kazao je Adrijano
0 komentar(a)
Adrijano, Foto: Reuters
Adrijano, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.11.2011. 10:40h

Jedan od najčudnijih fudbalera na svijetu u posljednjoj deceniji pokazao je da nije zaboravio da postiže golove - Adrijano je donio pobjedu Korintijansu protiv Atletiko Mineira u 36. kolu brazilske Serije A (2:1).

Ekipa iz Sao Paula se tako vratila na 1. mjesto na tabeli sa dva boda prednosti nad Vasko da Gamom dva kola prije kraja prvenstva.

A za tu prednost je najzaslužniji Imperator, koji je lijevom nogom postigao gol odluke u 89. minutu i tako zatresao mrežu nakon tačno 17 mjeseci!

Posljednji gol dao je davnog 21. maja 2010. za Flamengo na utakmici sa Universidad de Čileom u Kopi libertadores.

Adrijano je u martu došao iz Rome, gdje gotovo uopšte nije igrao. Odmah se povrijedio, ali je u finišu sezone zaigrao i u tandemu sa bivšim asom Sportinga Liedsonom vodi Korintijans ka tituli.

"Ovaj gol mi je izuzetno važan. Nakon više od godinu bez pogotka teško je opisati osjećaj kad zatreseš mrežu u ovakvoj situaciji", kazao je Adrijano, koji je pri proslavi gola skinuo dres i pokazao da još ima značajan višak kilograma.

Fred čini čuda

Drugi povratnik iz Evrope blista - nekadašnji napadač Liona Fred je u trijumfu Fluminensea na gostovanju Figeirenseu (4:0) upisao het-trik i tako za samo pet dana postigao sedam golova, jer je u prošlom kolu protiv Gremija (5:4) bio precizan čak četiri puta!

Bonus video: