Juventus deklasirao Palermo, pobjeda Rome

Torinski tim su ka liderskoj poziciji lansirali Simone Pepe u 20, Alesandro Matri u 48. i Klaudio Markizio koji je pogodio u 65. na asistenciju Mirka Vučinića
0 komentar(a)
Juventus, Foto: Beta/AP
Juventus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.11.2011. 22:13h

Juventus je nastavio seriju i nakon pauze u prvenstvu, pa je Palermo mogao samo da posmatra poigravanje „stare dame” na novoj areni u Torinu.

Juve je slavio sa 3:0, pa se, iako ima meč manje u odnosu na rivale, vratio na prvo mjesto (dijeli tu poziciju sa Lacijom).

A Palermo je definitivno pokazao da je prava mušterija za sve protivnike kada napusti Siciliju - izgubio je i 5. od ukupno šest mečeva u gostima ove sezone. Ima samo remi protiv Lacija, a na strani još nije postigao gol u Seriji A.

"Ta serija Palerma nije prijatna, ali nas to nije mnogo zanimalo pred meč. Vjerovali smo u sebe, zato je i rezultat došao", rekao je trener Juventusa Antonio Konte.

Juve je načeo Palermo u 20. minutu kada je Pepe glavom iskoristio centaršut Kjelinija. Gosti su nakon to imali dva zicera (oba puta je Bufon bio uspješniji od Iličića), a sve je riješeno u nastavku - prvo Matri, a onda i Markizio su riješili utakmicu.

Mirko Vučinić je bio asistent kod trećeg pogotka, a samo dva minuta nakon toga je zamijenjen. Umjesto njega je ušao Fabio Kvaljarela...

"Naša igra je sve bolja, sve lakše ulazimo u šanse", bio je zadovoljan Konte nakon treće uzastopne pobjede u šampionatu.

Udineze je izgubio u Parmi i time ispustio priliku da ostane sam na čelu tabele.

Poraz od 2:0 (golovima Bjabjanija i Đovinka iz penala) prilično je razbijesnio trenera „zebri” Franćeska Gvidolina.

"Ovako definitivno ne igra ekipa koja treba da bude prva na tabeli. Ipak, moramo da znamo prioritete i da se malo spustimo na zemlju, jer je ova liga veoma ujednačena", istakao je Gvidolin.

Trener Parme Franko Kolomba je bio mnogo raspoloženiji.

"Moram da budem srećan, bili smo ozbiljni od samog početka protiv ekipe koja ima klasu", rekao je Kolomba.

Roma je ostvarila tri planirana boda protiv Lećea (2:1, golovi Pjanića i Gaga), a totalni spektakl na „Olimpiku” su pokvarile sudije.

Naime, evrogol Osvalda, koji je fantastičnim polumakazicama povisio na 3:1, poništen je zbog ofsajda, iako je Argentinac bio u regularnoj poziciji...

Prvu pobjedu u sezoni ostvarila je Ćesena koja je slavila u Bolonji pogotkom Marka Parola pet minuta prije kraja.

Atalantu su četiri minuta dijelila od trijumfa u Sijeni, ali je svoj tim poraza spasao Gaci. Prethodno je Argentinac Herman Denis dva puta donosio prednost timu iz Bergama.

Rezultati

Juventus - Palermo 3:0 (Pepe 20, Matri 48, Markizio 65)

Bolonja - Ćezena 0:1 (Parolo 84)

Parma - Udinese 2:0 (Bjabjani 58, Đovinko (penal) 76)

Sijena - Atalanta 2:2 (D'Agostino 44, Gaci 86 - Denis (penal) 15, 53)

Katanija - Kjevo 1:2 (Almiron 78 – Pelisije 45, Samarko 74)

Đenova - Novara 1:0 (Veloso 87)

Roma – Leće 2:1

Pjanić 25, Gago 54 – Bertolaći 61.

Juče

Inter - Kaljari 2:1

Fiorentina - Milan 0:0

Napoli - Lazio 0:0

Bonus video: