Budućnost bez problema na Trešnjici

Goste je u vođstvo doveo kapiten Sanibal Orahovac efektnim golom u 40. minutu, dok je konačan rezultat postavio Dragan Bošković u trećem minutu nadoknade
0 komentar(a)
Sani, Foto: Savo Prelević
Sani, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.11.2011. 15:07h

Budućnost je, vjerovatno lakše i nego što se očekivalo osvojila Trešnjicu, teren koji je ako se izuzme nekoliko posljednjih sezona, bio veoma težak, neosvojiv za “plavo-bijele”.

Zeta je, istina, imala početni entuzijazam, dobro je ušla u meč, pa se u prvih 30-ak minuta vodila muška, ravnopravna borba na Trešnjici.

Gosti su, međutim, još u finišu prvog dijela preuzeli kontrolu, a zicer koji nije realizovao Adrović u 35. minutu bio je zapravo samo uvod u veća uzbuđenja...

Nakon toga, gosti su uglavnom kontrolisali situaciju, a Zetu je presjekao kapiten “plavo-bijelih” Orahovac, koji je u 40. minutu majstorijom doveo Budućnost u vođstvo. Zeta je pokušavala da se vrati u meč početkom drugog poluvremena, ali ne i da napravi bilo šta ozbiljnije u napadu.

Sa druge strane, gosti su prokockali dva zicera (Adrović u 44. i Radonjić u 69. minutu), ali je tačku stavio Bošković u trećem minutu sudijske nadoknade.

Početni entuzijazam ZetePočetak je obećavao puno uzbudljiviji derbi, jer su fudbaleri Zete krenuli agresivno, sa puno entuzijazma...

Domaćin je u prvih 30-ak minuta nekoliko puta uspio i da zaprijeti - sigurni Agović je, međutim, uhvatio nekoliko centaršuteva, baš kao i odličan šut Burzanovića u 29. minutu.

Opasnost pred gostujućom mrežom vrebala je i u 21. minutu, ali je Došljak za djelić sekunde zakasnio da reaguje na centaršut Milorada Dabića. Na drugoj strani, Radonjić je dobro zagrijao dlanove golmana Ivanovića volejom u 19. minutu, dok je Adrović u 35. minutu prvi put prokockao stopostotnu šansu. Ivanović je odbranio, a potom Nikola Vukčević, koji je prethodno odlično poslužio saigrača, uklizao na odbijenu loptu, šutirao, a ona prohujala pored stative...

Majstorija Orahovca, Bošković stavio tačkuA iskusni Sanibal Orahovac demonstrirao je kako se kapitenski završava posao - on je u 40. minutu prihvatio loptu nakon greške štopera domaćih Miloša B. Radulovića, a potom driblingom “zalomio” odbranu i snažnim, preciznim šutem sa 12-13 metara matirao Ivanovića.

Svega četiri minuta kasnije Adrović je ponovo propustio sjajnu šansu - istrčao je sam na protivničkog golmana poslije dubinske lopte, ali i loše šutirao...

Orahovac je, dakle, trasirao pobjedu gostiju, ali je na poluvremenu ostao u svlačionici zbog bola u mišiću (u nastavku je šansu dobio Marko Vukčević).

Domaćin je početkom drugog poluvremena blago pritiskao, a odbrana Budućnosti (koja je kako je vrijeme odmicalo postajala sve sigurnija), veoma uspješno odradila svoj dio posla.

U takvom odnosu snaga gosti su dočekali i novi zicer u 69. minutu, ali je Radonjić poslije lijepe akcije Marka Vukčevića i Boškovića neobjašnjivo promašio mrežu sa 6-7 metara.

Bošković je potom snažnim šutem sa 20-ak metara dobro uposlio golmana Ivanovića, dok je u nadoknadi postavio konačan rezultat poslije kontre i Radonjićeve asistencije...

Radulović: Pokazali smo karakter

Sjajna serija Zete od osam mečeva bez poraza (sedam trijumfa i remi sa Mogrenom) prekinuta je protiv komšija...

"Budućnost nas nije iznenadila ni taktički ni po sastavu tima koji je izvela. Oni su, međutim, dočekali našu grešku, i tako dali prvi gol koji je prelomio. Nismo bili loši u prvom poluvremenu, a u nastavku nismo uspjeli da se dignemo. Čestitam Budućnosti na pobjedi, a moji igrači su željeli, htjeli...Možda su izgorjeli u velikoj želji" rekao je Rade Vešović, trener Zete.

Budućnost je ostvarila plan na Trešnjici, pa je zahvaljujući boljoj gol-razlici od Rudara sačuvala lidersku poziciju.

"Mislim da je utakmica prije svega bila borbena. Moji igrači su pokazali da su psihički i fizički spremni. Pokazao se karakter, te spremnost da se ova polusezona finišira onako kako smo je i počeli. Znali smo odakle nam prijeti opasnost, a iako ne dijelim ekipu na odbranu i napad, sigurno da je naša odbrana odradila dobar posao. Ovo su velika tri boda koja nas ostavljaju na mjestu na kom želimo da budemo i nakon tri naredna kola" kazao je Miodrag Radulović, trener Budućnosti.

Zeta - Budućnost 0:2

Golubovci - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 2.500. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Pomoćnici: Dragan Vujović (Cetinje), Danijel Dević (Bar). Strijelci: Orahovac u 40. i Bošković u 90+3. minutu. Žuti karton: Zlatičanin (Zeta).

Zeta: Ivanović 6, Zlatičanin 6 (Vujačić 6), Kaluđerović 5,5, M. B. Radulović 5,5, Novović 6, Peličić 5,5, Božović 6,5, Došljak 5,5 (Kalačević), Burzanović 6,5, M. Dabić 5,5 (Prenkić), Korać 5,5.

Budućnost: Agović 7, Padović 6 (Golubović), Cicmil 7,5, Peković 7, Radunović 6,5, Flavio 6,5, N. Vukčević 7, Orahovac 7 (M. Vukčević 7), Bošković 7, Radonjić 6,5, Adrović 6 (Rotković).

Bonus video: