Adrović: Ključna utakmica

"Mislim da je ovo najteže gostovanje. Ako ga prebrodimo sa pobjedom, mislim da ćemo biti jesenji prvaci", kaže napadač Budućnosti Admir Adrović.
74 pregleda 0 komentar(a)
Adrović, Foto: Savo Prelević
Adrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2011. 18:19h

Budućnost je uoči današnjeg gostovanja Zeti u poziciji u kakvoj još nije bila ove sezone - izabranici Miodraga Radulovića sa druge pozicije, doduše uz utakmicu manje, dočekuju jedno od najtežih gostovanja u šampionatu.

"Mislim da je ovo najteže gostovanje. Ako ga prebrodimo sa pobjedom, mislim da ćemo biti jesenji prvaci", kaže napadač Budućnosti Admir Adrović.

Nakon pobjede Rudara u Kotoru, Podgoričani su pod dodatnim pritiskom, jer im svaki rezultat osim pobjede u Zeti donosi - drugo mjesto na tabeli, samo tri kola uoči kraja prvog dijela šampionata.

"To jeste dodatni pritisak, ali mi odavno gledamo samo sebe i ne razmišljamo o drugima. Zbog toga smo cijeli dosadašnji period šampionata proveli kao lideri. Vjerujem da ćemo ostati prvi, jer ćemo protiv Zete od prvog minuta igrati na pobjedu", kaže Adrović.

Osim tradicije koja kaže da Budućnost loše prolazi na Trešnjici (samo dvije pobjede u posljednjih sedam godina), Podgoričanima ne ide naruku ni forma domaćina. Zeta je, naime, bez poraza i sa čak sedam pobjeda na posljednjih osam utakmica.

Adrović kaže da rezultat od 5:0 za Budućnost, kojim je završen prvi meč dva tima ove sezone, neće uspavati njega i saigrače:

"Taj rezultat ne znači apsolutno ništa. Zeta je tada bila u slabijoj formi, a uz to smo ih odma načeli sa dva gola i bilo nam je puno lakše. Sada je situacija drugačija i nećemo dozvoliti da nas ta ubjedljiva pobjeda zavara".

Zeta je u puno boljoj formi nego na početku sezone, dok bi Budućnost, s druge strane, voljela da opet bude u formi s početka sezone.

Nakon silovitog starta i sedam vezanih pobjeda, "plavi" su na posljednjih pet mečeva trijumfovali samo dva puta. I izvjesno je da će im opet trebati pobjednička serija ukoliko žele da završe polusezonu ispred Rudara.

"Ostala su nam još četiri meča i želimo da zabilježimo pobjede. Naš pristup u svakom meču biće isti, pobjednički, pa ćemo vidjeti koliko ćemo osvojiti bodova", kaže Adrović.

Meč na Trešnjici opasan je za Budućnost i iz razloga što bi Podgoričani mogli da dobiju još jednog velikog rivala za titulu. Zeta, naime, ima šansu da pobjedom priđe velikom rivalu samo na bod.

"Biće jako teško, ali vjerujemo u svoje kvalitete. Najvažnije je da odigramo strpljivo, da ne paničimo čak i ako nam rezultat ne bude išao naruku. A pobjeda je jedini rezultat koji nas interesuje, nikako remi", zaključuje Adrović.

Budućnost će nastupiti bez suspendovanog Đorđija Đikanovića, koji je prošle sezone donio "plavima" bod na Trešnjici minut prije kraja (2:2). Zamijeniće ga Cicmil.

Bonus video: