Polusezona u četiri meča

"Želimo da jesenji dio završimo onako kako smo i počeli, ¸atraktivno i efikasno. Želimo da pokažemo kvalitet i spremni smo za to", kaže Radulović.
0 komentar(a)
Radulović, Foto: Savo Prelević
Radulović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.11.2011. 08:58h

Nakon 20 dana pauze zbog baraž euforije oko reprezentacije, Budućnost se sprema za finiš jesenje polusezone u kojem kako zna i umije mora da sačuva prvo mjesto na tabeli kako bi se donekle iskupila za ispadanje iz Kupa, a prvi dio sezone učinila makar djelimično uspješnim.

A prvi od četiri preostala meča mogao bi da pruži odgovore na brojna pitanja - podgorički tim sjutra u derbiju kola gostuje Zeti na Trešnjici. U slučaju pobjede, četa Miodraga Radulovića bila bi znatno bliža cilju na polusezoni.

Zadatak će biti neuporedivo teži nego na početku sezone, kada je Budućnost slavila pod Goricom sa 5:0. Jer, Zeta se tada doslovno raspadala u igri, a sada je u seriji od osam mečeva bez poraza, uz sedam pobjeda.

"Nismo se u pauzi spremali za Zetu, već za sve ono što nas očekuje u posljednjih 20 dana prve polusezone. Želimo da jesenji dio završimo onako kako smo i počeli, ¸atraktivno i efikasno. Želimo da pokažemo kvalitet i spremni smo za to", kaže Radulović.

Nakon negativne serije koja je trajala još od 2004, Budućnost je sa dvije pobjede u 2009. i 2010. godini (4:2, pa 2:0) pokazala da može da dobije svog velikog rivala i na njegovom terenu. Ipak, prošle sezone “plavi” su opet patili na Trešnjici, jedva su u finišu izvukli 2:2.

"U Zeti sam proveo dvije godine trenerske karijere i imam dobar odnos i sa navijačima i sa klubom. U pitanju je jako dobra ekipa, u svim linijama ima kvalitetne igrače i nema sumnje da nas čeka neizvjestan meč", rekao je Radulović, a na pitanje da li bi prihvatio bod, odgovorio:

"Budućnost je klub koji uvijek ide na pobjedu, ali ponekad je i bod dobar. To ću bolje znati nakon utakmice. Na primjer, bod u Petrovcu je bio dobar jer smo loše počeli meč. Idemo da pobijedimo, a vidjećemo šta će biti na kraju. Ne smijemo da zaboravimo da gostujemo na terenu na kojem je Rudar primio četiri gola", dodao je Radulović.

Tešku utakmicu očekuje i Sanibal Orahovac:

"Zeta se konsolidovala i sigurno će biti motivisana da nam vrati za onaj ubjedljiv poraz od 5:0. Korać, Peličić i Burzanović su igrači koji svakom mogu da naprave problem. Siguran sam, međutim, da možemo da ih iskontrolišemo ako odigramo onako kako možemo", kazao je Orahovac.

Nakon Zete, Budućnost čeka Berane, pa gostuje Dečiću, a onda dočekuje Lovćen.

Bonus video: