Misterija Jovanović

"Znamo da nas čeka neugodan susret sa rivalom koji je znatno kvalitetniji od trenutnog položaja na tabeli i koji nas je namučio pod Golubinjom", kaže pomoćni trener Rudara Bekto.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2011. 08:43h

Povratak klupskim obavezama u pljevaljskom prvoligašu čekaju sa jasnom orijentacijom koja kaže da prepreka u Kotoru mora da se preskočiti kako bi se zadržala ili, u povoljnijoj varijanti, čak i poboljšala trenutna pozicija na tabeli. Dakle, nova trojka je obaveza, uprkos činjenici da i Bokelj traži svoju šansu u bijegu sa dna.

Ne treba naglašavati da su i kvalitet, i tradicija, i forma na strani Radojičićevih momaka, treba samo to potvrditi na terenu, te sačekati kiks Budućnosti. A da bi potvrda stigla, trebaće mnogo više konkretnosti i efikasnosti, nego prije 14 dana kada je odoljela Sutjeska pod Golubinjom.

Lijek za tu boljku možda bi mogao da bude Nenad Stojanović, popularni Purke, koji se nakon kraće pauze (upravo u pomenutom meču sa Nikšićanima) i zaliječene povrede, vraća u špic napada. Međutim, i dalje nema Ivice Jovanovića (ne zna se da li je još na probi u Južnoj Koreji ili u rodnom Zaječaru), povrijeđen je i iskusni Francišković, dok će standardni štoper Nermin Alić pauzirati zbog žutih kartona

"Šta je tu je, niti hoćemo, niti imamo pravo da kukamo, već da se snalazimo sa onim igračima koji su nam na raspolaganju. Mislim da smo na pravi način iskoristili prvenstvenu pauzu, da smo se osvježili i prikupili dovoljno snage za finiš jeseni. Istovremeno, znamo da nas čeka neugodan susret sa rivalom koji je znatno kvalitetniji od trenutnog položaja na tabeli i koji nas je namučio pod Golubinjom, uprkos našem ubjedljivom trijumfu. Uostalom, Kotorani su protiv Budućnosti, u prošlom kolu, pokazali da se ne smiju potcijeniti. E sad, pošto Rudar nikoga i nikada ne potcjenjuje, valjda je jasno da će tako biti i danas i da bi maksimalno ozbiljan pristup zadatku trebalo da donese i odgovarajući rezultat. A za lidera, odgovarajući rezultat može biti samo pobjeda", kaže pomoćni trener pljevaljskog prvoligaša, Sabahudin Bekto.

U protekloj pauzi Kotorani su oporavili neke fudbalere, pa je i optimizam sada veći. U minulom periodu oporavili su se Vujović, Nenad Kašćelan, Todorović i Donković, ali trener Slobodan Drašković do kraja jesenjeg dijela ne može da računa na Bojića i Predraga Kašćelana.

"Rudar je ekipa koja se bori za titulu, ima veliki fond igrača, ekipu koja je već duže vrijeme na okupu i sigurno je da očekujem veliko iskušenje. Ali, nemamo izbora, moramo da igramo maksimalno angažovano. Imaju odlične pojedince, posebno u napadu, koji sami mogu da riješe utakmicu", rekao je Drašković.

Bokelj - Rudar

Kotor - Gradski stadion. Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić), Dejan Pajović (Cetinje). Početak u 13 časova.

Bokelj: (4-4-2): Petković - V. Pavićević, Videkanić, Arsenijević, Buzdovan - Todorović, Kašćelan, Radenović, Kaluđerović - Stojanović, Vujović.

Rudar (4-4-2): Mijatović - M. Jovanović, Nestorović, Adžić, Radusinović - Useni, Brnović, Vlahović, Igumanović - Mrdak, Stojanović.

Bonus video: