Omladinci ubjedljivo poraženi od Italije

Za razliku od prvog meča koji je završen bez pobjednika (1:1), Italija je ovog puta maksimalno iskoristila odsustvo nekoliko prvotimaca Crne Gore.
0 komentar(a)
Omladinci, Foto: Savo Prelević
Omladinci, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.11.2011. 18:40h

Mlađa omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je od odgovarajuće selekcije Italije sa 3:0 u prijateljskom meču na Trening kampu FSCG. Za razliku od prvog meča koji je završen bez pobjednika (1:1), Italija je ovog puta maksimalno iskoristila odsustvo nekoliko prvotimaca Crne Gore.

„Azuri” su poveli već u sedmom minutu golom veziste Milana Boatenga koji je nakon serije driblinga iz teške pozicije matirao golmana Petkovića. Naš golman je poslije toga nekoliko puta odlično intervenisao, pa je najzaslužniji što je crnogorska selekcija na odmor otišla sa minimalnim zaostatkom.

Domaćin je imao nekoliko dobrih pokušaja, ali su Đorđević i Kalezić bili zamalo neprecizni. Italija je u drugom poluvremenu postigla još dva gola - Fornasije i Pekorini dobro su reagovali nakon kornera.

"Za razliku od prvog meča, ovog puta nisam mogao da računam na četvoricu standardnih prvotimaca što je bio preveliki hendikep protiv ovako dobrog protivnika. Imali smo priliku da vidimo koliko ostali igrači mogu u ovakvoj konkurenciji i mislim da smo puno naučili. Kada se sve sabere veoma sam zadovoljan ukupnim utiskom koji smo ostavili u ove dvije utakmice" rekao je Aleksandar Miljenović, selektor Crne Gore.

Naredno okupljanje zakazano je za februar, kada će u Budvi biti odrađene zimske pripreme.

Crna Gora - Italija 0:3

Podgorica - Trening kamp FSCG. Gledalaca: 200. Sudija: Miloš Bošković (Crna Gora). Strijelci: Boateng u 7, Fornasije u 70. i Pekorini u 76. minutu. Žuti kartoni: Milošević, Ćuković, Kaluđerović (Crna Gora), Vasalo (Italija).

Crna Gora: Petković, Nikolić (Aručević), Milošević, Raičković (Kaluđerović), Ćuković, Drinčić (Kopitović), Đorđević (V. Pavićević), Kalezić, Mrdak (M. Pavićević), Zorić, Zarubica (Gardašević).

Italija: Piśiteli, Pekorini (Beltrame), Livijero (Di Kjara), Vere, Prestija (Bjanketi), Fornasije, Boateng (Almići), Vasalo, Roseti (Eli), Fjamoci (Ćićireti), De Silvestro (Skjavone).

Bonus video: