De Rosi: Kad budem znao, saopštiću da li ostajem ili odlazim

"Ne sporim da ubrzo može doći do objave nečega, ali sve ono što čitam u novinama da sam navodno rekao ovo, ili da sam rekao ono, su neistine, koje ne vode nikuda”, kazao je De Rosi.
0 komentar(a)
Danijele De Rosi, Foto: Reuters
Danijele De Rosi, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.11.2011. 13:25h

Bruno Konti, legenda Rome, danas jedan od rukovodilaca u rimskom klubu i odgovoran za mlađe selekcije, izjavio je da “ni najmanje ne vjeruje da postoji mogućnost da De Rosi u idućoj sezoni nosi dres nekog drugog kluba”.

De Rosiju na kraju tekuće sezone ističe ugovor (po pravilima već u februaru može da potpiše ugovor sa nekim drugim klubom), a već duže vrijeme traju pregovori oko produžetka saradnje. Dvije strane još uvijek nijesu našle zajednički jezik o svim finansijskim detaljima, ali je sigurno da je primarni cilj “vučice” da zadrži budućeg kapitena. Posao je povjeren novom generalnom direktoru Franku Baldiniju.

Konti je, takođe, dodao da se još uvijek sjeća kada je tada 17-godišnjeg De Rosija doveo iz lokalnog rimskog kluba Ostiamare., i otkrio da je svojevremeno Roma, odnosno predsjednica Rozela Sensi za De Rosija odbila ponudu Čelzija od 70 miliona eura!

“Ne sporim da ubrzo može doći do objave nečega, ali sve ono što čitam u novinama da sam navodno rekao ovo, ili da sam rekao ono, su neistine, koje ne vode nikuda. Kad budem imao nešto da kažem, da li ostajem ili odlazim, saopštiću to na posebnoj konferenciji za novinare”, kazao je De Rosi.

De Rosi je već deset godina član prve ekipe Rome, za koju je u raznim takmičenjima odigrao 367 utakmica i postigao ukupno 44 gola. Za prvi tim je debitovao 30. oktobra 2001. godine kod Fabija Kapela, na meču Lige šampiona Roma – Anderleht (1:1).

Za italijansku reprezentaciju je od 2004. godine odigrao 70 mečeva i postigao 10 golova. Sa Italijom je bio prvak svijeta 2006. godine u Njemačkoj.

Bonus video: