Ronaldo: Rezultat protiv BIH je i više nego realan

"Portugal je bolji od BiH. Pokazali smo to u Lisabonu, kao što smo pokazali i u prvoj utakmici, iako tada nismo pobijedili", rekao je napadač Reala
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.11.2011. 11:38h

Goleada u Lisabonu i razbijanje Bosanaca dali su Portugalcima pravo da likuju i da sa nestrpljenjem čekaju Evropsko prvenstvo.

Kristijano Ronaldo, dvostruki strijelac u revanšu, ističe da je konačan ishod (6:2) na kraju krajeva i realan rezultat nakon svega što se dešavalo...

"Odigrao sam dobru utakmicu i dao dva gola. Ekipa je takođe bila jako dobra. Vrlo smo srećni i zahvaljujemo bogu što smo se plasirali na Evropsko prvenstvo. Sve u svemu, rezultat je i više nego pošten. Portugal je bolji od BiH. Pokazali smo to u Lisabonu, kao što smo pokazali i u prvoj utakmici, iako tada nismo pobijedili. Bolji smo tim, ali važno je i da smo odigrali bolje od njih", rekao je Ronaldo.

Napadač BIH Edin Džeko je žalio što i druge kvalifikacije u nizu njegov tim posustaje u baražu, i to protiv istog protivnika.

"Portugalci su odigrali odlično, mi u ovom revanšu nisu bili na nivou. Slabo smo počeli, brzo primili dva gola, ali smo se vratili u meč.Mislim da je isključenje Lulića potpuno poremetilo meč. Ovo je težak trenutak, dva puta stajemo na posljednjem stepeniku, ali moramo i to da preživimo", kazao je Džeko.

Golman Asmir Begović je priznao da je krajnji rezultat realan.

"Super su igrali, mi smo bili jako loši. Da li rezultat realan? Znate kako, rezultat nikad ne laže. Kada neko dobije sa 6:2, to je i zaslužio", rekao je čuvar mreže engleskog Stouka.

Galerija

Bonus video: