Peković ne igra zbog petog kartona, Simon čeka masku

Najnovija vijest je da vezista „sokola“ Milorad Peković nema pravo nastupa na večerašnjem meču protiv Češke, zbog 5. žutog kartona koji je zaradio protiv Češke u Pragu!
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2011. 11:25h

Svaki novi dan donosi nešto novo u reprezentaciji – najnovija vijest je da vezista „sokola“ Milorad Peković nema pravo nastupa na večerašnjem meču protiv Češke, zbog 5. žutog kartona koji je zaradio protiv Češke u Pragu! Kako „Vijesti“ saznaju, dopis koji je jutros iz UEFE stigao u Fudbalski savez Crne Gore zatekao je sve u crnogorskoj kući fudbala i stručnom štabu reprezentacije.

Naime, po pravilima UEFA svaki igrač koji ima parne žute kartone u takmičenjima pod okriljem UEFA nema pravo nastupa, ali je, takođe, i pravilo da igrač koji sakupi četiri žuta kartona pauzira nakon svakog narednog.

Peković je u kvalifikacijama već sakupio pet kartona, i to protiv Velsa u Podgoroici, protiv Bugarske u Sofiji i Podgorici, na meču protiv Engleske u Podgorici, te posljednji u Pragu, u prvom meču braža za Evropsko prvenstvo.

Paković je, inače, jučerašnji trening napustio prije kraja jer je osjetio bol u predjelu leđa, ali je procjena bila da taj bol ne bi treba dag a spriječi da nastupi.

Simon kao Čeh, igra sa maskom

Dobra vijest je, međutim, da će Simon Vukčević možda, ipak, nastupiti na večerašnjem meču od početka. Naime, Simonu se radi specijalna zaštitna maska, koji će nositi na meču, poput golmana Češke Petra Čeha...

Vukčević je sinoć, na posljednjem treningu, slomio nos pa je njegov nastup bio pod znakom pitanje.

"Vukčević ima blago naprsnuće nosne kosti koje je zaradio nakon jednog duela. Bitno je da se osjeća dobro, da ga ne boli i da nema otoka", kazao je sinoć za "Vijesti" doktor reprezentacije Ilija Ašanin, koji nije želio da daje procjene kolike su šanse da Vukčević nastupi.

"Odlučićemo sjutra. Vidjećemo kako će se Simon osjećati i, ukoliko bude mogao da igra, koji je potreban vid preventive", dodao je Ašanin.

Bonus video: