Rosicki: Crna Gora nam može napraviti probleme

"Drago mi je što Baroša i Hubnika ponovo vidim u timu. Baroš je sada potpuno fit i mislim da će biti spreman za svih 90 minuta", kazao je češki selektor Mihal Bilek
0 komentar(a)
Rosicki, Foto: Savo Prelević
Rosicki, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.11.2011. 20:22h

Češki fudbaleri osjetili su travu stadiona pod Goricom, a selektor Mihal Bilek i kapiten Tomaš Rosicki prije toga održali pres konferenciju.

I nije bilo velikih riječi. Svaka poruka selektora kojem se do prije četiri dana uveliko drmala klupa, ali i zvijezde Arsenala, bile su oblikovane na sličan način: "posao nije završen", "revanš će biti opasan".

"Naravno da nije gotovo. Dobro smo igrali u Pragu, pobijedili i ostvarili dobar rezultat, ali još smo na polovini puta", kazao je Bilek.

Slično je poručio i Rosicki:

"Crna Gora ima fudbalere koji mogu da se nametnu i i očekuje nas još jedna velika bitka".

Iako niježelio da govori o sastavu tima, sve su prilike da će Bilek uvesti dva nova fudbalera u odnosu na prvi meč. U pitanju su defanzivac Herte Roman Hubnik, koji je odradio suspenziju, kao i oporavljeni napadač Galatasaraja Milan Baroš.

"Drago mi je što ih ponovo vidim u timu. Baroš je sada potpuno fit i mislim da će biti spreman za svih 90 minuta".

Češki novinari pitali su Rosickog da prokomentariše optimistične najave iz crnogorskog tabora, od vezista Arsenala stigao je isti odgovor kao pred prvu utakmicu:

"Sve je to dio priprema za meč. Rekao sam i prije nekoliko dana, može protivnik da priča što god hoće, mene to ne zanima. Puno mi je važnije da se spremim za meč, nego da komentarišem izjave protivničkog trenera".

Bilek je dobio i lično pitanje - da li se njegova trenerska karijera sjutra iz korijena mijenja, naravno u slučaju plasmana na EP.

"Ne želim da pričam o sebi. Žurimo na trening i odgovaraću samo na pitanje vezana o ekipi".

Komentarišući Crnu Goru, Bilek je ponovio ono što je već pričao nekoliko puta:

"U pitanju je opasan tim. Tamo postoje kvalitetni igrači, posebno Jovetić i Vučinić, pa moramo da se pazimo da se ne dogodi neko iznenađenje".

Od zanimljivijih pitanja i odgovora, izdvajamo još riječi Tomaša Rosickog o svojoj formi i terenu stadiona pod Goricom.

"Ne mislim da sam u top formi, a to što sam u Pragu odigrao dobro je i zasluga saigrača. Izdvojio bih Plašila, koji mi je otvarao prostor. Kažete da je teren neravan? Sve što mogu da kažem jeste da bismo voljeli da je ravan kao kod nas u Češkoj, ali mi ćemo svako pokušati da igramo i da se borimo".

Bonus video: