Pred revanš sa Češkom: Čuda se dešavaju

"Ne želim da baksuziram, igrači su već napravili fenomenalne stvari. A za podvig treba da se pruži sto odsto. Čuda se dešavaju, istina rijetko, ali su moguća", kazao je Milačić
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.11.2011. 09:28h

Crna Gora ima tešku misiju u revanšu, zapravo poslije poraza od 2:0 u Češkoj šanse za plasman na Evropsko prvenstvo svedene su na teoriju. Uprkos tome, selektor Branko Brnović i reprezentativci vjeruju da je plasman na Euro moguć.

"Glupo bi bilo ne vjerovati kada se bavite ovim poslom, jer je svaka utakmica priča za sebe. Uz maksimalan motiv i koncentraciju, što će sigurno postojati kod svih, kao i podršku sa tribina - sve je moguće. Bitno je da se postigne gol u prvom dijelu, ali i da se odigra čvrsto i sigurno. Imamo kvalitet, posebno napadače", kaže Saša Petrović, bivši trener Budućnosti i Grblja.

"Ne bi bilo prvi put da se na stadionu pod Goricom pobijedi ekipa koja je favorit na papiru, to je uspijevalo i reprezentaciji i Budućnosti. Ne treba ni pomisliti na predaju, a ukoliko naša trojica asova budu imali svoj dan, prednost je dostižna", dodao je Petrović.

"Svi su nas prežalili, može da proradi crnogorski inat"

A otežavajući faktor je što naša selekcija mora da postigne najmanje dva gola (što bi donijelo produžetke), ali i da ne primi nijedan...

"Ovo je potpuno drugačija priča u odnosu na meč u Pragu. Mora da se odigra čvrsto, strpljivo, kao i da se vjeruje da će se postići pogodak. Ukoliko se on postigne u 60. minutu, treba vjerovati... Siguran sam da Crna Gora može da postigne dva gola, bitno je samo da se ne primi pogodak. Treba i malo sreće, ali zašto da ne ? Ponavljam da ne bi bilo prvi put da se napravi tako nešto pod Goricom", rekao je Petrović.

Petrović

A šta bi, uz domaću publiku, mogao da bude adut Crne Gore u novonastalim okolnostima...

"Svi su nas prežalili, može da proradi crnogorski inat. Neka on proradi i kod vodećih zvijezda, uz poruku kao na TV-emisiji “pokaži šta znaš”, zaključio je Petrović.

Nada umire posljednja

Trener aktuelnog šampiona Mogrena Branislav Milačić je na pomen reprezentacija, u emotivnom tonu počeo priču...

"Prevelika euforija je stvorena, sve to je štetilo, napravljena je medveđa usluga reprezentaciji. Oko nje je zapravo stvorena atmosfera u kojoj smo u Prag otputovali kao favoriti, što je potpuno neprirodno. Realno je da su tamo oni trebali da budu favoriti. Igrači su podlegli takvoj atmosferi", rekao je Milačić.

No, fudbalere i stručni štab ne napušta optimizam. Ima li nade za Crnu Goru u večerašnjem revanšu?

"Nada umire posljednja, ali potrebno je da se desi neviđeno čudo. Ne želim da baksuziram, igrači su već napravili fenomenalne stvari. A za podvig u revanšu treba da se pruži sto odsto. Čuda se dešavaju, istina rijetko, ali su moguća", kazao je Milačić.

Trener Budvana je gostujući na jednoj televiziji kazao da bi volio da doživi da Crna Gora ode na veliko takmičenje (to je bilo prije sjajnih rezultata u posljednjim kvalifikacijama).

"To što je napravljena ovakva šansa je zaista nevjerovatno"

A takva šansa se ukazala prije nego što je i sam Milačić, uostalom, kao i ogromna većina javnosti mogla da očekuje...

"To što je napravljena ovakva šansa je zaista nevjerovatno. No, od gostovanja u Velsu promijenili smo sistem, pobjegli od svog načina igre. Tada smo pomislili da smo dominantni, da smo mi favoriti...Najbolje je išlo kada smo ulogu favorita prepuštali drugima, i kada nije bilo mnogo egzibicija u napadu", zaključio je Milačić.

Bonus video: