Brnović i Vučinić: Da ne vjerujemo u prolaz, ne bismo bili tu

Znam da su navijači razočarani, ali se nadam da ćemo im se sjutra veče odužiti na pravi način, kaže Mirko Vučinić
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.11.2011. 12:41h

Svjesni da bi morali da promijene istoriju, ne samo crnogorskog, već i češkog i evropskog fudbala ukoliko žele da se plasiraju na Evropsko prvenstvo, crnogorski selektor i fudbaleri poručuju da su sposobni da naprave podvig i u revanšu baraža nadoknade dva gola zaostatka iz prve utakmice odigrane u Pragu.

Zaista, malo je aduta na crnogorskoj strani nakon pobjede Češke od 2:0 u prvoj utakmici, ali selektor Branko Brnović i kapiten Mirko Vučinić ne žele da razmišljaju na takav način.

"Ovo je sasvim drugačija utakmica, drugačiji ambijent, a vjerujem i da će fudbaleri biti sasvim drugačijeg raspoloženja nego u prvom meču. Reprezentaciju Češke čeka pakao u revanšu i siguran sam da uz podršku publike možemo da nadoknadimo zaostatak iz prvog meča i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", poruka je selektora Branka Brnovića danas na pres konferenciji.

Po njemu, najvažnije je da Crna Gora ne primi gol.

"Ubijeđen sam da ćemo proći ukoliko sačuvamo svoju mrežu. Jer, siguran sam da možemo da postignemo dva ili tri gola. Šta je razlog za optimizam? Imamo kvalitet, vjeru, samopouzdanje, osjećaj", istakao je Brnović.

Kad nema Vučinićevih golova, nema ni pobjeda

Kapiten Mirko Vučinić kaže da će Crna Gora imati dobru šansu da napravi podvig čak i ako u 70. minutu povede sa 1:0.

"Ne znam šta nam se desilo u prvom meču, bili smo apsolutno ispod svog nivoa. I žao mi je zbog publike, zbog onoliko ljudi što nas je bodrilo u Pragu, ali iskreno vjerujem da ćemo preokrenuti situaciju u revanšu i da ćemo im se odužiti za prvu utakmicu", kazao je Vučinić.

Statistika kaže da kad nema Vučinićevih golova, nema ni pobjeda reprezentacije

Statistika kaže da kad nema Vučinićevih golova, nema ni pobjeda reprezentacije. Posljednji gol za Crnu Goru napadač Juventusa postigao je u oktobru prošle godine protiv Švajcarske. Ujedno, bila je to i posljednja pobjeda crnogorskog tima u takmičarskim mečevima.

"Ako statistika tako kaže, onda zaista i zavisi od mene. Apsolutno sam svjestan da navijači očekuju najviše od mene, kao što sam svjestan da sam u Pragu odigrao izuzetno loš meč. I nije u pitanju češka odbrana, jer da sam ja bio pravi dao bih jedan ili dva gola, s obzirom da je bilo situacija kada su bili loše postavljeni. Znam da nisam bio pravi i potrudiću sa da u revanšu dam puno veći doprinos".

Na pitanje da li iskreno vjeruje da Crna Gora može da nadoknadi minus od dva gola iz Češke Republike, Vučinić je odgovorio:

"Da ne vjerujem, ne bih ni bio ovdje. Sjedio bih kući i igrao bih se sa sinom".

Brnović: Važno je da ne primimo gol

Branko Brnović ističe da je zdravstveni bilans ekipe dobar, te da je Marko Baša u kombinaciji za utakmicu. Još se, međutim, ne zna da li će moći da istrči na teren.

"Sastav znam, ali sačekajmo do sjutra. Što se tiče Marka Baše, on se osjeća dobro", istakao je Brnović, navodeći da će suspendovanog Jovanovića na lijevoj strani zamijeniti Vladimir Božović ili Luka Pejović.

Selektor ističe da je zdravstveni bilans ekipe dobar

Crna Gora je u Pragu nastupila u vrlo ofanzivnoj 4-2-3-1 formaciji, a sve su prilike da će tako i početi sjutrašnju utakmicu, sa istim igračima u vrhu napada (Vučinić, Jovetić, Damjanović, Vukčević).

"Ne znam može li ofanzivnije od toga. Ali, važno je i da ne primimo gol", dodao je Brnović.

Revanš utakmica baraža za EP između Crne Gore i Češke počinje sjutra u 20.15 sati, a sudi Italijan Nikola Ricoli.

Galerija

Bonus video: