Jovetić: Imamo šansu uz pomoć publike

Gosti su doputovali sa ogromnim kapitalom, sa velikom prednošću od 2:0, dok je “sokolima” ostalo da vjeruju u čudo
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2011. 21:06h

Crnogorski reprezentativci spremali su se za večerašnji trening na stadionu pod Goricom baš u vrijeme kada je Česi trebalo da stignu na aerodrom.

Gosti su doputovali sa ogromnim kapitalom, sa velikom prednošću od 2:0, dok je “sokolima” ostalo da vjeruju u čudo.

Ostaje, međutim, da se vidi da li je nakon svega optimizam crnogorskih fudbalera realan. Na pitanje da li je ovo nemoguća misija za Crnu Goru, as Fiorentine Stevan Jovetić je kazao:

"Nije, sigurno da nije. Tamo nijesmo bili na očekivanom nivou. Imamo velike šanse uz domaću publiku, možemo do pobjede. Treba da odigramo mirno, bez nervoze, da ih stisnemo od prvog minuta" kazao je Jovetić.

Na čemu se temelji optimizam?

"Dali smo dva gola Englezima, možemo i Češkoj. Nas svih 11 igrača bili smo ispod nivoa u Pragu. Imali smo želju, borili smo se, ali nijesmo odigrali dobro. Sada će i igra biti puno bolja. Sigurno da bi nam bilo lakše da nijesmo primili drugi gol u Češkoj, ali vjerujemo u sebe i pobjedu" rekao je fudbaler Fiorentine.

I prvi meč je pokazao da nije nimalo lako “probiti” Čehe...

"Disciplinovani su, ali mi moramo da nađemo rješenje u napadu. Bićemo i oprezni da ne primimo gol, moramo da budemo inteligentni" dodao je Jovetić, koji je ponovio da vjeruje da naš tim može da sustigne prednost Čeha...

"Teško jeste, a ekipe se obično zatvore nakon takvog rezultata u prvom meču. Možda tu prednost niko nije sustigao u baražu, ali za sve postoji prvi put. Ne smijemo da srljamo, ako ne postignemo gol u prvom poluvremenu - ništa strašno, najbitnije je da ga ne primimo. Možemo da povedemo i negdje u 60. minutu, što bi nam ostavilo prostora da napravimo željeni rezultat", smatra Jovetić.

Činjenica da je Crna Gora po završetku drugih kvalifikacija došla u situaciju da se bori za plasman na veliko takmičenje trebalo bi da motiviše sve, valjda nije potrebna dodatna inspiracija...Ali, s obzirom da su naši reprezentativci u Pragu ostali dužni vjernim navijačima (bilo je oko tri hiljade crnogorskih fanova), taj motiv je, ipak, prisutan.

"Nisam zadovoljan svojom partijom, mora bolje u Podgorici. Vjerujem da će tako biti, te da mogu dobro izdanje da krunišem pogotkom" zaključio je Jovetić.

Galerija

Bonus video: